GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Bredt udvalg af CO2-udstyr
CO2 er planternes vigtigste næringsstof. Uden CO2 kan en plante ikke lave fotosyntese, som er første trin i en lang række processer, som fører til vækst. Der findes grundlæggende 3 typer CO2 i vand: CO2, som er en 
gas, bikarbonat og karbonat. Alle planter foretrækker CO2, men der er også en gruppe af planter, der kan udnytte bikarbonat. I hårdt vand kan der nemt være 100 gange så høje koncentrationer af bikarbonat som af CO2, hvilket betyder, at planter der kan udnytte bikarbonat som supplement til CO2 kan vokse selv uden tilsætning af CO2. Eksempler på planter der kan bruge bikarbonat er Egeria, Vallisneria og Ceratophyllum. Karbonat er der derimod ingen planter, der kan bruge som alternativ CO2-kilde.

Komplette CO2-sæt

Mange fravælger desværre CO2 til de små akvarier, fordi udgifterne ofte er alt for store, hvis man skal investere et beløb, der er 3-4 gange større end akvariets pris i et CO2-anlæg, der fungerer. Derfor har vi et bredt udvalg af CO2-sæt perfekte til små akvarier og akvariestartersæt – også prismæssigt. Selv en mindre CO2 tilførsel kan gøre en stor forskel for planternes vækst. Vores CO2-sæt er nemme at installere, bruge og vedligeholde. Med et af vores CO2-sæt får du en præcis og stabil regulering af CO2. Og husk: Vi har også refills til dit CO2-anlæg, så du undgår, at dine planter skal undvære CO2 igennem længere tid.

Få et flot planteakvarie
Går du med ønsket om et flot planteakvarie, med en masse flotte planter i sund vækst? Så kan du hjælpe dette på vej ved hjælp af CO2 tilførsel i akvariet. Ligesom med fisk har planterne i akvariet også behov for pleje, næring og pasning. Vi kan anbefale, at du jævnligt tilføjer plantenæring til dit akvarium, for at give dine planter de bedste betingelser. CO2, kvælstof, fosfor, jern med mere er blot nogle af de stoffer du kan tilføje i dit akvarie fo
r at optimere planternes vækst.
For at planterne kan vokse optimalt, skal der tilføres næringsstoffer. Et af de vigtigste næringsstoffer er CO2. Bliver der ikke tilføjet CO2 i akvariet, nøjes planterne med det, der frigives fra bakterier og fisk. Ikke alle planter kan nøjes med dette, hvilket kan være årsagen til, at du oplever at visse plantearter ikke vokser optimalt i akvariet. Er der styr på CO2 niveauet i akvariet, men syntes du stadig planterne hænger med bladene? Så kan det være mangel på makronæringsstoffer. Disse stoffer er ligeledes vigtige elementer for en optimal plantevækst og dækker over kvælstof, fosfor, jern og mangan. Disse stoffer optages via plantens rødder og blade. Du kan tilføre disse stoffer ved hjælp af plantegødning enten i flydende form eller i kapsler. Du bør dog være påpasselig med at tilføre for meget gødning i akvariet, da du ved for meget gødning risikerer at få algeproblemer. Algeproblemer opstår som oftest, når planterne i akvariet ikke kan nå at optage alle næringsstofferne i vandet. Når CO2 bliver optaget af planterne, deles dette og ilten bliver optaget af rødderne og bundlaget, hvor det blandt andet er med til at give et sundt bundlag. Når planten gennemgår fotosyntesen frigiver den overskydende ilt til vandet. Oplever du, at der danner sig små bobler omkring dine planters blade og stilk, kan dette være tegn på, at der er for meget ilt i vandet. Disse bobler er nemme at genkende og opstår disse, bør du tjekke CO2 niveauet i akvariet. Det anbefalede CO2 niveau bør holdes på omkring de 30 ppm pr. liter vand i akvariet og er det mest optimale for, at planterne får dækket deres behov for CO2 under fotosyntesen. Når planterne gennemgår fotosyntesen, renser de vandet for metaller og andre affaldsstoffer. Planterne kan dog kun gøre dette under fotosyntesen og kun når der er lys på akvariet. Fotosyntesen kan tage op til tolv timer ad gangen. Planterne har under fotosyntesen et stort behov for CO2. Det er kun når der er det helt rigtige niveau af CO2, at planterne kan producere den ilt som fiskene i akvariet er afhængige af for at overleve. Udover CO2 og makronæringsstoffer har planter også brug for mikronæringsstoffer, fx zink, kobber, molybdæn og borat. Mikronæringsstofferne er planternes enzymer og uden disse vil planterne med tiden begynde at vokse langsomt og vise mangelsymptomer.

Hvorfor er CO2 vigtigt?

CO2 er som før nævnt en af planternes vigtigste næringsstoffer og uden tilførsel af dette kan planterne ikke lave fotosyntese og vil med tiden dø på grund af mangelsygdomme.
For at tilføre CO2 til dit akvarie, tilbyder vi et bredt udvalg af forskellige produkter. Fælles for alle disse produkter er, at de alle hjælper med at tilføre CO2 til akvariet. Som før nævnt, er det ikke alle akvarieplanter, der har behov for ekstra tilførsel af CO2. Har du f.eks. planter fra Tropica der er mærket med ”Easy” er ekstra tilførsel af CO2 ikke nødvendig. Naturligvis vil planterne kun have godt af ekstra CO2, men for de nemme planter er det som sagt ikke nødvendigt.
Har du planter der er mærket med ”Medium” og op efter, er tilførsel af CO2 vigtigt for en optimal plantevækst. Mange oplever, at der allerede efter opstarten af akvariet opstår CO2 mangel. Vi anbefaler derfor, at man allerede fra starten sørger for ekstra tilførsel af CO2. Dette gøres nemt og hurtigt ved hjælp af CO2 udstyr. Har du mange planter i akvariet, anbefales det, at du skal tilføre CO2. CO2'en  hjælper planterne med at holde sig flotte og sunde. Planter, der har behov for store mængder CO2, kan ikke trives i et akvarie, hvor dette ikke tilføres, og vil derfor ikke vokse optimalt, og udvikler muligvis brune blade. Du kan yderligere risikere, at planterne mistrives så meget, at de dør på grund af CO2 mangel. Vi vil derfor anbefale, at der ved planteakvarier tilføres CO2 i de rette mængder.

Hos Petworld.dk tilbyder vi flere forskellige typer CO2 udstyr fra flere forskellige leverandører. Tilfælles for disse produkter er, at de alle kommer fra leverandører, der er kendt for at producere solidt og stabilt akvarietilbehør. Prøv f.eks. CO2 sættet fra Nutrafin. Dette komplette sæt er nemt og hurtigt at sætte op. Når du modtager sættet medfølger der en instruktionsvejledning til opsætning, genopfyldning og placering af denne, så du opnår den bedste udnyttelse af CO2'en.
Da planter om natten frigiver CO2 er det vigtigt, at du jævnligt tjekker dit CO2 niveau og slukker for CO2 anlægget om natten. Du kan ellers risikere, at dit CO2 niveau bliver for højt og fiskene ved dette kan tage skade og dø.

Vi tilbyder et bredt udvalg af CO2 løsninger og du kan derfor altid finde en CO2 løsning hos os. Er du i tvivl omkring det rette valg af CO2 udstyr, kan du naturligvis altid få gode råd og vejledning af vores kundeservice.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Hurtig levering
Hurtig levering. Sikker indpakning. Ingen problemer
16.12.2017 - Inger Zeeberg
God betjening og hjælp
God betjening og hjælp
17.12.2017 - Kurt

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.