GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Produktinformation
UV-lys gennemtrænger det gennemstrømmende vand og dræber algeceller samt bakterier og andre sygdomsspirer. UV-lys fjerner desuden forplumringer opstået gennem bakterier og svævealger samt fastsiddende alger, som eksempelvis trådalger.
UV-lys er det lys, som er usynligt for øjet, og har en hastighed på 254 nanometer og en relativ kort bølgelængde. Lige præcis denne type lys har vist sig at være en af de mest effektive og fordelsagtige metoder til vandrensning i akvariet. Dette skyldes, at dette lys kan uskadeliggøre bakterier, parasitter, alger og vira. UV-lyset slår i sig selv ikke bakterier med mere ihjel, men er med til at ødelægge bakteriernes DNA og herved forhindres yderligere spredning, formering og deling. UV-lyset kan derfor være et godt redskab til forbedringen af vandkvaliteten i akvariet. Ligeledes er UV-lys en effektiv metode og et godt redskab til bekæmpelsen af alger i akvariet. Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af UV-lys og UV filtre samt UV- udstyr, der dækker langt de fleste akvariebehov. UV-lyset kommer i forskellige former og med forskellige Watt-styrker. Det er derfor vigtigt, at du vælger et UV-lys, der passer til dit akvaries størrelse og den ønskede funktion. Når du håndterer dit UV-lys, skal du yderligere være opmærksom på, at røret eller pæren hurtigt bliver meget varm, og derfor ikke bør røres direkte ved. Ligeledes skal du aldrig kigge direkte ind i lyset, da dette kan beskadige dine øjne. For at finde ud af hvilket UV-lys du bør vælge, og hvor mange Watt du skal benytte til dit akvarium skal du finde ud af, hvad du skal bruge dit UV-lys til. Ønsker du, at vandet skal blive mere klart, anbefaler vi at du som minimum benytter et 5 Watts UV-lys. Ønsker du at fjerne bakterier, vira og få klart vand er det f.eks. et 11 Watts UV-lys, du skal vælge. Du kan dog ikke benytte dette som en tommelfingerregel, da styrken på UV-lyset også hænger sammen med, hvor meget vand din akvariepumpe trækker igennem i timen. Hos os finder du et stort udvalg af forskellige UV-lys løsninger, og du kan nemt overskue, hvilken størrelse akvarie vi anbefaler UV-lyset til. Herved har vi gjort det lidt nemmere for dig at finde den helt korrekte UV-lys løsning til dit akvarium. Ved at vælge det korrekte UV-lys, der passer i størrelsen til dit akvarie, opnår du den bedste udnyttelse af UV-anlægget. Prøv f.eks. Eheims Reeflex UV-filter. Denne findes i tre størrelser, og tilkobles nemt og hurtigt til de fleste spandpumper.

UV-udstyr til saltvands- og ferskvandsakvarier samt havebassiner
Den kim-dræbende virkning i UV-lyset sørger for sundere fisk, da kim-belastningen i vandet igennem infektionstrykket bliver reduceret. UV-lyset påvirker ikke vandværdien, og har ingen negativ virkning på de vigtige rensningsbakterier i filteret. Ved at anvende UV-udstyr i dit akvarium fjerner du således diverse fiskesygdomme og alger pålideligt og hurtigt.
Har du havedam oplever du måske fra tid til anden, at der opstår grønne svævealger. Dette problem kan dog afhjælpes ved at tilkoble et UV-filter. UV-filteret er med til at dræbe f.eks. grønalger, og du opnår ved brug af et UV-lys en meget renere vandkultur. UV-lyset bliver med tiden slidt og vi anbefaler derfor, at dette skiftes en gang årligt. Selvom UV-lyset stadig lyser efter et år, er dette alligevel slidt og selvom det ikke ses, kan virkningen være betydeligt reduceret.

Alle, der har haft et akvarium, kan nikke genkendende til at det at holde akvariet vedlige med jævnlige vandskift og rensning af vandet er alfa og omega for at have et sundt og velfungerende akvarium. Det er derfor vigtigt, at de jævnlige vandskift overholdes, da vandet her renses igennem for skadelige organismer, alger og eventuelle parasitter. Ud over de jævnlige vandskift, kan et UV-lys anlæg ligeledes være med til at holde akvariet rent og sundt. Når vandet løber igennem UV-lys anlægget udsættes vandet for UV-lyset og flydende organisner påvirkes herved af lyset. Ved denne påvirkning forhindres bakterier med mere i ikke længere at kunne dele/formere sig yderligere. UV-lyset er herved med til at opretholde en stabil og god vandkvalitet. UV-lys kan anvendes både til stue-akvariet, men kan med fordel også anvendes til havedammen. Ved brug af UV-lys benyttes der ingen kemikalier, og der opstår derfor ingen bivirkninger ved brugen. Set i forhold til mange andre vandrensnings-systemer og -metoder, er UV-lys en af de nemmeste metoder til at rense vandet. Dette skyldes blandt andet, at UV-lys anlægget ikke kræver nogen større overvågning, da systemet nærmest kører af sig selv, når det først er tilsluttet. UV-lyset påvirker heller ikke vandets PH-værdi, og er derfor den mest naturlige form for vandrensnings-metode. Vær dog opmærksom på, at du ikke skal røre eller kigge direkte på UV-lyset, da dette kan være skadeligt.
UV-lyset er især effektivt ved opdræt, da man tit her har et behov for at fodre kraftigere end normalt, og man ved dette kan opleve, at vandet bliver uklart og kedeligt at se på. Ved at bruge UV-lys får du et krystalklart vand og bakterier med mere fjernes. UV-anlægget slår udover bakterier også eventuelle orme og parasitter ihjel, så vandet fremstår klart og rent. UV-anlægget kan dog ikke slå affaldsstoffer ihjel og fiskene tager ikke skade af at du benytter UV-lys. Når UV-lyset er sat til, fungerer dette ved at belyse vandet med såkaldte UVC- stråler, som er endnu kraftigere end UVA- og UVB strålerne fra f.eks. solariet. Du skal derfor være opmærksom på ikke at berøre eller kigge direkte ind i UV-lyset, når du håndtere dette. UV-filtrering benyttes mest til havedamme, men er på det seneste også rykket ind i stuerne til hjælp ved bekæmpelse af algeproblemer i stueakvariet. UV-lyset bør altid placeres på udstrømmerslangen, så den nødvendige bakterieflora ikke påvirker de gode bakterier i filteret. Ved brug af UV-lys i akvariet, kan man næsten opnå klinisk rent vand, når UV-lyset får lov til at køre 24 timer i døgnet. Dette kan dog ikke anbefales, når UV-lyset benyttes til akvarier eller havedamme. Vi anbefaler, at du max. har UV-lyset tændt i hvad der svare til 16 – 18 timer i døgnet. Ved at slukke for UV-lyset i løbet af døgnet opretholder du stadig nogle bakterie og parasitter i vandet.

Køb UV-udstyr hos Petworld.dk til markedets skarpeste priser
Vi har et bredt udvalg af UV-udstyr fra markedets førende producenter, som er velegnet til såvel saltvandsakvarier, ferskvandsakvarier og havebassiner. Er du i tvivl om, hvilket UV-udstyr du skal vælge, er du velkommen til at kontakte vores erfarne kundeservice afdeling. Vi kommer gerne med gode råd og vejledning til præcis hvilken type UV-anlæg, der vil være det mest optimale til netop dit akvarium. Vi sælger kun UV-anlæg fra de førende producenter inden for akvarieudstyr og tilbehør. Herved er du altid sikker på, at du får et kvalitetsprodukt til de absolut bedste priser.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

alt fungere godt.
alt fungere godt.
22.11.2017 - Allan Hartvig Pedersen
God service og hurtig levering til en …
God service og hurtig levering til en sulten labrador 😉
21.11.2017 - Christina Sørensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.