GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Praktiske foderautomater til akvarier
Med en foderautomat får du mulighed for at give dine fisk reguleret fodring. En foderautomat kan således være en stor hjælp i hverdagen og en pålidelig ferieafløser. Vi lagerfører både simple billige modeller samt større foderautomater med stor foderkapacitet og forskellige fodertyper. Vores foderautomater er velegnede til flagefoder, granulat og tabletter, og du kan nemt indstille fodermængden til det ønskede.

Alternativer til foderautomater

Hvis du skal på ferie i mindre end 14 dage, kan du som alternativ til en foderautomat også vælge at investere i et såkaldt feriefoder. Det er foderpiller, som langsomt opløses i akvariet i løbet af den tid, du er væk. Feriefoder kan typisk holde i op til 14 dage. Hvis du vælger at bruge feriefoder i stedet for at investere i en foderautomat, bør du bruge aktivt kul eller zeolit i/ved filteret. Det fjerner nemlig affaldsstofferne, rengør vandet og sikrer en god vandkvalitet, mens du er på ferie. Hos Petworld.dk finder du et bredt udvalg af feriefoder under kategorien: "Akvariefoder".

Fisk har forskellige spisebehov

Fisk er mere eller mindre kendt for, at have en umættelig appetit. Dette er dog ikke ensbetydende med, at de har behov for store mængder af foder. Fisk i naturen spiser den føde de kan finde og spiser så at sige, mens der er mad nok. Da det i naturen svinger meget, hvor meget føde der er tilgængelig, så er dette en god overlevelses metode fisken har udviklet. Fisk er indrettet til at regulere deres stofskifte efter omstændighederne og det betyder, at fisk ikke dør af sult, hvis der er mangel på foder i nogle dage. Nogle fisk kan gå op til et par uger uden foder. Det varierer dog meget fra fiskeart til fiskeart, hvor følsomme de er over for mangel på foder. Vi anbefaler ikke, at du sulter dine fisk, men har du behov for at være væk en enkel weekend og har du ikke nogen, der kan fodre dine fisk, vil langt de fleste fiskearter kunne gå en weekend uden foder. Alternativt kan du anskaffe dig en foderautomat til dit akvarie og herved er du sikker på, at dine fisk altid får foder – også når du ikke er hjemme til at fodre.

Foderautomater

Fisk kan dog ikke overleve uden foder i længere perioder. Har du planer om at være væk i en længere periode, svarende til længere end en enkel weekend, og har du ikke mulighed for at få andre til at fodre / se efter akvariet? Så vil vi anbefale dig at anskaffe dig en automatisk foderautomat. En foderautomat til dit akvarie er en rigtig god idé, når man ikke lige kan få en ven, nabo eller anden familie til at komme forbi og fodre akvariefiskene. De fleste foderautomater kan indstilles så de fodrer flere gange i døgnet eller kun fodrer en enkelt gang i døgnet, over en periode på op til syv dage. Du bør ligeledes tage højde for, at når du ikke er hjemme til at lave vandskift, bør du ikke fodre for meget. Kommer du til at fodre for meget risikerer du, at der ophobes bakterier og skidt i akvariet, som ikke når at blive filtreret fra og herved skaber et dårligt vandmiljø for dine fisk. De fleste foderautomater fungerer ved hjælp af batterier og kan nemt indstilles til, at fodringerne sker regelmæssigt og stabilt. Har du i forvejen et Juwel akvarie kan du med fordel benytte en Juwel foderautomat. Denne foderautomat er udviklet specielt til Juwels akvarier og passer i designet til disse. På Juwels egne akvarier sættes foderautomaten fast i sprækken på låget. Foderautomaten kan naturligvis også tilpasses andre akvarier. Foderautomaten fungere både til flagefoder og pillefoder. Du kan nemt og hurtigt installere automaten til at fodre op til to gange pr. døgn. Foderautomaten kan indeholde foder svarende til cirka 60 fodringer - dette afhænger naturligvis også af fiskenes antal, størrelse og art, og vi kan derfor ikke garantere dette. Foderautomaten skal bruge to AA 1,5 V batterier for at fungere. Vi anbefaler, at man tilslutter foderautomaten til en luftpumpe, for herved at undgå kondens i automaten.

Opsætning af foderautomaten

For at undgå, at du kommer hjem til en foderautomat, der har været indstillet forkert, er det en god idé at have en indkøringsfase inden du tager på ferie. Vi anbefaler, at man laver en lang indkørselsfase, gerne en der kører over flere uger. Ved at gennemprøve automaten er du sikker på, at denne er korrekt indstillet og at fiskene bliver fortrolige med automaten. Der er ikke noget værre end at komme hjem fra en god ferie og finde sit akvarie i ubalance og eventuelt med døde eller døende fisk. Vi anbefaler dig derfor, at du sætter dig godt ind i dine fisks foderbehov og indstiller din foderautomat, så den tilgodeser fiskenes foderbehov. Har du et blandet selskabsakvarie, kan det dog være svært at tilgodese alle fiskenes foderbehov. Her anbefaler vi, at du tager mest hensyn til de mest sarte fisk i akvariet og tilpasser foderautomaten efter deres behov. De fleste foderautomater kan nemt og hurtigt
indstilles og har forskellige indstillingsmuligheder. Du har derfor altid muligheden for at kunne indstille automaten præcis efter dine fisks foderbehov, og herved få en god og sikker ferieafløser eller en ekstra hjælpende hånd til den daglige fodring. En foderautomat behøver ikke kun at være aktuel i forbindelse med ferie. Har du en travl hverdag med vekslende arbejdstider, og derfor ikke altid kan nå at fodre dine fisk, så kan
en foderautomat også være behjælpelig her. De fleste akvariefisk har det bedst med nogenlunde faste spisetider og har du svært ved at få dette indordnet i en i forvejen travl hverdag, så kan foderautomaten sørge for dette. Det er ligeledes vigtigt ikke at overfodre fiskene - hvilket man let kan komme til, især hvis der er flere personer om fodringen. En foderautomat er en god løsning på begge disse problemstillinger, da automaten kan indstilles til at sørge for kun at fodre med den præcise afmålte portion. Samtidig sørger automaten for at fodre på bestemte tidspunkter, og du er herved sikker på, at dine fisk altid får foder i den rette mængde hver dag.

Stort udvalg af foderautomater til akvariet

Du kan finde et stort udvalg af foderautomater her på siden og i vores fysiske butikker. Alle vores foderautomater kommer fra førende producenter af akvarietilbehør, og du er derfor sikker på at få et kvalitets produkt. Er du i tvivl omkring valget af foderautomat eller hvilket foder du bør anvende, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice eller vores personale i vores fysiske butikker. Vi står altid klar med gode råd og vejledning.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Meget hurtig levering og alt var som …
Meget hurtig levering og alt var som det skulle være! Meget tilfreds :)
23.11.2017 - Helle Braae
Nemt og hurtigt
Nemt og hurtigt. Super fint med gratis fragt, hvilke jo betyder meget når man kun skal købe nogle småting.
22.11.2017 - Carina Rask Vernersen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.