GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Akvariefisk og planter har behov for lys
Belysningen i akvariet er uhyre vigtig for både planter og fisk, som kræver den rette lysmængde for at vokse og leve optimalt. For at sikre sig, at der er den rette balance mellem lys og mørke og antallet af timer, hvor lampen skal være tændt, er det en rigtig god idé at anskaffe sig et tænd-sluk ur til sine lamper. På denne måde er lamperne ikke tændt i for mange timer om dagen, og på den anden side, glemmer man heller ikke at tænde for lyset.
Vi anbefaler, at lyset skal være tændt 8 - 10 timer dagligt. Du kan eksempelvis tilpasse lyset, så det passer med, at du har lys på akvariet, når du er hjemme. På denne måde får du mest glæde af dit akvarium.

Hvornår er der tilstrækkelig med lys i dit akvarium
Det kommer helt an på, hvilke akvariefisk og planter, du har valgt til dit akvarium. Nogle fisk er mere lyskrævende end andre. Det kan eksempelvis
være tropefisk, som er vant til meget sollys fra deres oprindelige ophavssted. Det samme er gældende for tropiske akvarieplanter. De fleste akvarieplanter har behov for en del lys for at kunne udvikle sig og gro normalt. Selvfølgelig kan der også komme for meget lys i akvariet, og en god tommelfinger regel er, at hvis der begynder at vokse mange alger frem i dit akvarie, tyder det på, at der er for meget lys.


Hvor meget lys kræver akvarieplanter
Tropiske akvarieplanter inddeles i tre forskellige kategorier: ”easy”, ”medium” og ”advanced” efter hvor meget lys, de kræver.
Betegnelsen ”easy” planter er en fælles kategori for akvarieplanter, som er forholdsvis ”nemme” og ikke kræver den store pasning og hensyn.
Easy” akvarieplanter har ikke behov for meget mere end 0,25 til 0,5 Watt per liter. Mens mere avancerede akvarieplanter måske har brug for op til 1 Watt per liter.

Hvor mange timers lys kræver akvarieplanter
Advanced” akvarieplanter har brug for mere lys end ”easy” og ”medium” akvarieplanter og kan derfor med fordel placeres centralt i akvariet, hvor lysudnyttelsen er størst. Andre ikke lyskrævende ”easy” planter kan sagtens trives i kanten af akvariet. Som hovedregel kan man sige, at benytter man et moderat lys i størrelsen under 0,7 Watt per liter, har akvarieplanter behov for cirka 8 - 10 timers lys.
I naturen, dette værende i flodbredden i troperne, hvor de tropiske planter oprindeligt kommer fra, er der dagslys på måske helt op til 12 timer. Men da solen bevæger sig og der også kan forekomme skygge fra træer og lignende, svarer det til cirka 8 timers sollys om dagen.
Hvis tropiske akvarieplanter får under 6 timers lys om dagen, vil de ikke få tilført tilstrækkelig med energi, og der kan også opstå tilfælde af algeudbrud, som kræver en del oprydningsarbejde.
Har man derimod problemer med for megen dagslys, kan man eksempelvis begrænse det udefrakommende dagslys, der skinner på akvariet, ved at sætte en form for beklædning på enderne af sit akvarium. Dette kan være i form af mørkt stof eller papir.

Hvilke lysstofrør skal man vælge
Lysstofrør er ofte det bedste valg, når det kommer til belysning. Grunden til dette er, at lysstofrør ikke udvikler for meget varme og endvidere ikke er meget dyre eller forbruger meget strøm. Dog skal man regne med at udskifte lysstofrør cirka hver 9. måned, idet de mister deres effekt efterhånden.
Akvariefisk og planter tilpasser sig kun lidt efter lidt til ændringer i belysningen, og derfor er det en fordel kun at udskifte et lysstofrør ad gangen. Hvis flere lysstofrør skal udskiftes, er det en god idé at vente en til to uger mellem hver skift.

Hvilke former for lysstofrør findes der
Der findes utrolig mange forskellige lysstofrør til akvariet:
Vi vil kort nævne de mest gængse, såsom planterør (f.eks. Grolux), der er med til at fremme akvarieplanternes vækst.
Der findes også farvefremmende lysstofrør, som fremhæver fiskenes farver eller koldhvide lysstofrør, der giver mere klart vand i akvariet. Til sidst vil vi nævne de varmhvide lysstofrør, der minder om sollyset.
Mange akvarister vælger at investere i såkaldte kombinationsrør til deres akvarium, fordi de kombinerer flere af de ovennævnte rør. Man kan selvfølgelig også vælge at kombinere selv. Det giver en rigtig god effekt i akvariet, hvis man kombinerer flere slags lysstofrør - eksempelvis kraftige og mindre kraftige, idet denne kombination vil skabe dybde effekt i akvariet og tilmed fremme akvariefiskenes farver.

Hvornår er det en fordel at bruge reflektorer
Hvis man har et ønske om at udnytte akvarielyset optimalt, er det en god idé at købe en reflektor, som giver op til fire gange så meget lys. En mågevinget reflektor vil i gennemsnit forøge lysrørene med op til 50 procent. Dette betyder, at hvis du er i besiddelse med et lysstofrør på 40 Watt, vil det med en reflektor svare til at have et 60 Watt lysstofrør.
Reflektorer kan købes separat i Petworld og derefter kan man nemt montere dem på lysstofrørene.

Hos Petworld prismatcher vi dine produkter
Petworld bestræber sig på at have de bedste priser indenfor foder, udstyr og tilbehør til kæledyr. Dette betyder, at finder kunden mod forventning akvarielamper eller lysstofrør billigere hos en af vores konkurrenter, matcher vi naturligvis prisen én til én.

Hos Petworld opnår du bonus på dine køb
Petworld vil gerne belønne vores trofaste kunder. Dette gør vi blandt andet ved at man som medlem opsparer 4 procent bonus på sine køb. Bonussen opnår man uanset hvilke varer, man har købt og uanset til hvilken pris de er indkøbt. Des mere man køber for, des mere får man i bonus. Handler man eksempelvis for mere end 10.000 kr. i et kalenderår, opgraderes man automatisk til GULD-medlem, hvilket betyder, at man får 8 procent bonus på alle sine køb. Derudover har Petworld også en række andre fordele i forbindelse med større køb, såsom mixrabat, mængderabat, stor- eller megarabat eller stempelkort, hvor der udløses gratis foder på en lang række af vores produkter.

Levering fra Petworld
Når man bestiller akvarielamper og lysstofrør hos Petworld leveres varerne direkte til din dør indenfor 1-3 hverdage. Såfremt man ikke er hjemme ved leveringen, kan man vælge at få varerne stillet et sikkert sted på sin adresse – en afdækket garage eller lign. Petworld sørger for, at kunden hurtigst muligt får sine bestilte varer.

Spørgsmål og rådgivning
Opstår der behov for vejledning om akvarielamper og lysstofrør kan man altid kontakte kundeservice på
kundeservice@petworld.dk. Kundeservice besvarer alle henvendelser inden for 24 timer på hverdage. Vi undersøger også meget gerne mere specifikke spørgsmål hos vores leverandører.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Altid super service og super hurtigt …
Altid super service og super hurtigt :-) Kan klart anbefales :-)
14.12.2017 - Anne-Marie Stenderup
Opinion
I am very satisfied with the service of Petworld.
16.12.2017 - Andrea Nagy

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.