GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Alt du behøver til effektiv rengøring af dit akvarium
Forkert vedligeholdelse kan nemlig hurtigt føre til, at fiskene dør. Mange akvarister anbefaler, at akvariet rengøres en gang om ugen. Rengøring indebærer, at akvarieglasset rengøres og pudses udvendigt, bundlaget ”støvsuges”, og ca. 1/3 del af vandet udskiftes. Ca. én gang om måneden skal filtret renses - dog ikke samtidigt med, at du renser bundlaget.

Bredt udvalg af algefjernere

Hos Petworld.dk finder du et bredt udvalg af algefjernere, som gør det nemt at skrubbe alger af akvarieglasset. Vi har kraftige algeskrabere med dobbeltsidede rustfri klinger, der kan udskiftes og stærke algemagneter, som er nemme at montere på akvarieruden og flyder, hvis de falder af inde i akvariet. Endelig har vi også et udvalg af slamsugere, som kan suge affaldsstofferne op fra bundlaget. På den måde opretholder du en god vandkvalitet og klart vand i akvariet. Jævnlig slamsugning af dit akvarium kan også forebygge algeproblemer samt eventuelle lugtgener fra akvariet. Rengør dit akvarium effektivt med algefjernere og øvrige rengøringsmidler fra Petworld.dk

Alger i akvariet
Når der er tale om alger i akvariet, så finder der over 30.000 forskellige arter. Det kan næsten være umuligt at identificere de forskellige algearter og derfor bliver mange af disse arter også samlet under bredere betegnelser som fx trådalger, penselsalger, blåalger med mere. Betegnelserne dækker dog ofte over mange forskellige arter af algetyper.
Vi vil gerne forsøge at gøre det nemmere for dig at vælge den helt rigtige bekæmpelse af alger i akvariet. Vi vil derfor nævne nogle af de mest almindelige arter af alger, du kan opleve i dit akvarie, og hvordan du kan bekæmpe disse.

Trådalgen er nok den mest kendte algetype og denne findes i et væld af arter. Du kan f.eks. opleve følgende arter af trådalgen i dit akvarie; rhizoclonium – ses ofte som store plamager ved vandoverfladen, pithophora/skægalge, oedogonium/pelsalge og spirogyra/håralge. Disse algearter trives godt, hvis der er ubalance i nitrat indholdet i akvariet og dette indhold som følge af ubalancen er for højt. En justering af nitrat indholdet i akvariet kan afhjælpe algeproblemet. Hos os kan du desuden finde et stort udvalg af algemidler til bekæmpelse af trådalger. Disse algemidler finder du under kategorien ”Akvarieplejemidler”, prøv f.eks. det effektive algemiddel Algizit til bekæmpelse af alger i akvariet. Ønsker du at tilføje nogle biologiske algebekæmpere kan du f.eks. anskaffe armanorejer eller siamesisk algeæder. Begge disse arter er effektive algebekæmpere. Inden du anskaffer disse, bør du dog undersøge om disse arter kan gå med dine andre fisk.

Cyanobacteria/blåalgen er ikke som sådan en alge, men en bakterie i vandet. Denne bakterie har tilfælles med alger og planter, at den kan foretage fotosyntese. Navnet blåalge er derfor nærmere en beskrivelse af bakteriens farve. Denne bakterie bekæmpes bedst ved hjælp af en ændring af nitrat indholdet i vandet. Du kan nemt finde et effektivt middel til justering af nitratindholdet under kategorien ”Akvarieplejemidler”. Du kan du også benytte armanorejer, hvis disse rejer kan gå sammen med resten af akvariets beboere.

Svævealgen/euglena er en grøn alge, der dog ikke så tit forekommer i akvarier, men er dog ret almindelig i havedammen. Algen forårsager grønt vand i akvariet og opstår som regel, når der står for meget lys på akvariet fra f.eks. et vindue, eller hvis der er for mange næringsstoffer i vandet. Denne alge bekæmpes bedst ved at skifte vandet oftere og ved hjælp af Uvc-lys.

Du kan på glasset af akvariet på bunden, på trærødder, sten og anden dekoration i akvariet ofte opleve, at der samler sig små grønne plamager. Alger, der her kan være tale om kan være punktalgen/choleochaete. Sidder algen på glasset af akvariet, kan du med fordel fjerne algen ved hjælp af en algemagnet eller algeskraber. Du kan hos Petworld.dk finde et stort udvalg af algefjernere til fordelagtige priser. Vi har algemagneter og glasskrabere fra de førende producenter inden for akvarietilbehør. Vi tilbyder derfor kun de bedste produkter, og du er derfor altid sikker på at få et kvalitetsprodukt. Hvis du ønsker mere liv i dit akvarie, er en af de bedste til at bekæmpe denne form for alger snegle af arten neritina.

Har du lige opstartet dit akvarie kan du risikere, at du også får diatomer/”brune alger”. Denne algeart er især glad for det nystartede akvarie, da der her ofte er et lavt indhold af kvælstof, højt indhold af fosfor og silikat, hvilket giver de absolut bedste betingelser for netop denne alge. For de flestes vedkommende forsvinder denne alge igen, når akvarie først er oppe at køre. For andre kan der være behov for yderligere bekæmpelse af algen. Du kan hos os finde et stort udvalg af algeskrabere, glasskrabere og tilbehør til disse, for effektiv algebekæmpelse. Derudover kan du under kategorien ”Akvarieplejemidler” finde et stort udvalg af algemidler til bekæmpelse af diverse alge arter.

Audouinella/brun, penselsalge/rødalge og compsopogen/sort penselsalge/rødalge - begge disse algetyper sætter sig på planternes blade, på sten og på trærødder. Lige præcis disse algetyper er en af de mest irriterende alger at få i sit akvarie. Algen opstår, når der i en længere periode har stået lys fra f.eks. et vindue direkte ind på akvariet. Er der ligeledes et højt indhold af nitrat i akvariet, blomstrer disse alger. Disse algetyper er meget aggressive, og kræver derfor også en aggressiv bekæmpelse. Vokser algen på planterne i akvariet, anbefaler vi, at du beskærer planterne kraftigt, så alle de inficerede blade fjernes. Alternativt udskiftes alle planterne i akvariet med nogle hurtigt voksende planter, så de ekstra næringsstoffer, der findes i vandet bruges af planterne i stedet for algerne. Ligeledes bør nitrat indholdet i akvariet justeres. Algerejer og armanorejer er ligeledes effektive til at holde disse algetyper nede.

Akvariestøvsuger
Vi anbefaler at du jævnligt skifter vand i dit akvarie for at opretholde et stabilt og sundt vandmiljø. Når du alligevel skifter vandet, kan det anbefales at du samtidig ”støvsuger” akvariets bund med en såkaldt ”akvariestøvsuger”. Denne ”støvsuger” er nem at håndtere og for at ”støvsuge” skal du blot føre ”støvsugeren” hen langs bundlaget. ”Støvsugeren” suger herved gamle plantedele og gammelt foder m.m. op. Det anbefales, at du har en spand eller lignende stående til at hælde det beskidte vand i, når du ”støvsuger” bunden. Hos Petworld.dk finder du et bredt udvalg af rengøringsmidler til brug i akvariet. Skulle du være i tvivl omkring, hvilket produkt du skal bruge, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi sidder altid klar med gode råd og vejledning.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

God oplevelse,hurtig levering,perfekt …
God oplevelse,hurtig levering,perfekt 😘👍
13.12.2017 - Pia Dalsgaard Krak
Søgte efter det hundemad
Søgte efter det hundemad, som vi giver vores hund og fandt det hos petworld til markedets skarpeste pris. Hurtig og sikker levering til pakkeshop uden ekstra betaling. What's not to like ?
16.12.2017 - Lars Jensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.