GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

Redekasser til fugle
Hos Petworld.dk har vi masser af tilbehør til fugle - både dem i naturen og dem i hjemmet. Hvis du ønsker at have fuglebesøg i haven er det vigtigt, at du giver fuglene de rigtige forhold, så de kan yngle og føle sig tilpas i din have. Redekasser skal helst være placeret et sikkert sted og opretholde visse krav for at tiltrække fuglene. Redekasser af træ er det mest brugte, da fuglene ser det som en del af naturen. For at få fuglekasserne til at holde i længere tid, kan man vælge at overfladebehandle dem. Husk på, at når du overfladebehandler dit fuglehus skal du behandle det med godkendte produkter til formålet. De godkendte produkter skader hverken naturen eller fuglene, og derfor er det vigtigt, at disse bruges. Trods ynglesæsonen for vilde fugle blot er 1-2 måneder om året, hjælper du dem meget ved at sætte redekasser op til dem. Fuglene vil ikke kun yngle i din have, de vil samtidig se det som et hjem og vende tilbage år efter år. For at holde redekasserne og fuglehusene vedlige skal du huske at rengøre dem mindst én gang om året. Når frosten har fortaget sig, er det en god idé at rense kasserne ud, da det giver plads til nye reder og nyt yngel. Det er også en god idé at rense kasserne ud før frosten lægger sig igen, men så fylde en lille håndfuld halm i bagefter. Halmen giver fuglene lidt tiltrængt varme i den kolde vintertid, og du hjælper dem derved til at overvintre.

Kravene til fuglehuset
Hos Petworld.dk har vi et udvalg af fuglehuse til alverdens fugle, dog er det vigtigt du vælger det rette til de arter af fugle, som du vil tiltrække. Et fuglehus eller en redekasse skal have de rette mål og størrelsesforhold for at tiltrække de rette fugle.
I haven kan du opleve et væld af fugle. Det er dog ikke alle, der sætter pris på fuglehusene. Disse arter sætter stor pris på fuglehusene og vil komme i haven, hvis fuglehusene er der:
 • Mejse
 • Skovspurv
 • Musvit
 • Rødhals
 • Stær
 • Fluesnapper
 • Rødstjert
 • Vipstjert
 • Gråspurv
 • Mursejler
 • Allike
 • Hærfugl
 • Falk
 • Ugle
Hvis du ønsker de mindre fugle, så som f.eks. mejser, skal du vælge en redekasse eller et fuglehus med en dyb bund og et lille indgangshul. Omkredsen anbefales at være omtrent 2,7-2,9 cm i diameter. Det lille indgangshul begrænser adgangen for andre fugle og diverse rovdyr. Det dybe fuglehus giver mulighed for at skærme for klør fra rovdyr og andre fugle, så ungerne kan føle sig trygge i fuglehuset uden indtrængen fra andre. Ønsker du fugle af en lidt større størrelse, som f.eks. spurve og musvitter, skal hullet være en smule større. Her anbefales hullet at være 3,0-3,3 cm i diameter. Spurvene og musvitterne får ofte vundet pladsen over mejserne, så derfor skal der gerne være en markant forskel på størrelserne af hullernes omkreds. De endnu større fugle, som f.eks. en stær vil gerne være i en ganske almindelig redekasse med et større indgangshul end normalt. Indgangshullet anbefales at være omtrent 4,8-5,2 cm i diameter. Hvis du ønsker de helt større fugle i din have som rovfuglene eller eventuelt ugler, skal kasserne være en del større end almindelige redekasser og have store indgangshuller på omtrent 15-20 cm i diameter. De større fugle sætter pris på mere åbne kasser, gerne placeret i træerne blandt blade og grene, så de er mere skjult og højere oppe, end de mindre fugle er.

Rovfuglesilhuetter til vinduerne
Hvis du vil sikre dine fugle i haven bedst muligt, så kan du opstille en række hjælpemidler i haven i form af både redekasser, foderstationer, m,m. Hvis du vil gøre noget ekstra gavnligt for dine fugle i haven, kan du hos Petworld.dk vælge et sæt rovfuglesilhuetter, der kan sættes på vinduerne. Når fuglene ser silhuetterne vil de holde sig fra vinduerne, og du undgår på den måde forslåede og forvirrede fugle, der flyver ind i dine vinduespartier. Silhuetterne kan også klæbes på flader, hvor du gerne vil være fuglefri, da det afskrækker dem, og får dem til at finde andre steder at være.

Næringsrigt pindsvinefoder
For at sikre dit pindsvin et godt langt liv har pindsvinet brug for en god grundkost. Hos Petworld.dk finder du et velassorteret udvalg af sundt og nærende tørfoder og vådfoder til pindsvin, som er specielt afstemt efter pindsvinenes ernæringsmæssige behov. Pindsvinefoderet er produceret af markedets førende producenter og er kendetegnet ved, at det indeholder forskellige råstoffer som insekter, blød- og krebsdyr, kød, grøntsager, frugter, æg og levertran. Dit pindsvin har især brug for energirigt pindsvinefoder om foråret og om efteråret, da pindsvinet i denne tid er nødt til at fylde sine energireserver op før og efter vinterdvalen. Hvis du vil gøre lidt ekstra for dit pindsvin i den kolde og hårde vinterperiode, kan du sætte en kasse ud, som de kan holde sig varme i. Vores gnaverkasser er også gode til pindsvin, så længe de placeres nede på jorden og pindsvinene har tilgang i et lukket sted, f.eks. et krat eller en samling af lave buske. For at gøre kassen beboelig kan du fylde den med halm fra vore gnaversortiment, da det giver en god isolerende effekt, og derved holder pindsvinene varme. Pindsvin er trofaste dyr, så med god behandling vil pindsvinene komme igen år efter år.

Effektive musefælder
Hos Petworld.dk finder du også et udvalg af musefælder lavet i plast, hvor du effektivt kan fange musene uden at slå dem ihjel. Du kan bagefter slippe de små dyr løs i skoven, uden at påføre dem nogen former for skade. Når du sætter mus ud efter at have fanget dem, er det vigtigt, at du sørger for at få dem langt væk fra din bolig. Mus er gode til at finde vej hjem, så hvis du ønsker, at musen skal finde en anden bolig end din, skal den minimum 2 km væk fra dit hjem. For at være helt sikker kan du køre ud i en skov væk fra andre huse og sætte musen ud. Dog er det anbefalelsesværdigt at sætte musene fra på den anden side af en by, da den så skal væsentlig flere indtryk i gennem for at komme retur, til din bolig.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Altid super service og super hurtigt …
Altid super service og super hurtigt :-) Kan klart anbefales :-)
14.12.2017 - Anne-Marie Stenderup
Opinion
I am very satisfied with the service of Petworld.
16.12.2017 - Andrea Nagy

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.