GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Populært strøelse
Den mest gængse strøelse er halm, som langt de fleste hesteejere bruger. Dette gør de typisk, da det er det billigste, og det er det, der er nemmest for opstaldningsstedet at få fat i. Derudover er der på listen over mest populær strøelse også spåner. Spåner er super nemme at bruge, og boksen bliver meget nemmere at holde ren og pæn. Spåner suger også meget mere væske end halm, og dette gør at staldklimaet bliver bedre og meget mindre lugtende. Som et alternativ eller supplement til spåner, er der også mange stalde og hesteejere, der bruger træpiller – faktisk de samme træpiller, som bliver brugt til fyr i mange ejendomme. Man tænker måske, at træpiller ikke egner sig i en hesteboks, og at hesten måske skøjter rundt på disse. Men det gør hesten faktisk ikke - med hestens flere hundrede kilo vægt, går træpillerne i stykker, når hesten træder på disse. Derved bliver træpillerne til noget meget fint træsmulder, som ligesom spåner suger utrolig meget. For at hjælpe træpillerne på vej til at smuldre, kan man med fordel vande dem, når man lægger dem ind i boksen. Især ved opstart af boksen kan dette hjælpe utrolig meget, da hesten herved ikke skal gå så meget rundt i boksen for at ødelægge pillerne.

Hvad bruges strøelse til
Man bruger strøelse i hestebokse over hele verdenen. Hesten kan ikke stå direkte på et betongulv, da den for det første er i større risiko for at få skader i led. Når hesten står og spiser, står denne og vugger meget stille fra side til side. Derfor skal der være et fjedrende bundlag for hesten at stå på. Derudover ligger de fleste heste også gerne ned i boksen for at hvile sig – selvom heste sagtens kan stå op og sove ved at låse deres led. Hestene har selvfølgelig ikke godt af at ligge direkte på betongulv. Dette vil de både få store smerter af, men også diverse liggesår. Når man bruger halm i boksen, er der dog også mange heste der spiser dette. Det er ikke særlig godt for dem, det fylder godt nok i maven – men det er tom energi for hesten, og mange heste får en halmvom af at spise dette.

Forskellige former for strøelse
Udover halm er der mange forskellige former for strøelse. Der bliver hele tiden opfundet nye former for strøelse, og nu er det næsten ikke til at overskue alle de forskellige alternativer. Rigtig mange hesteejere er foruden spåner og træpiller, også meget begejstrede for at have deres heste til at stå på tørv. Tørv har en noget mørkere farve end spåner og træpiller, og dette er der nogen hesteejere, der ikke kan lide – men tørv suger utrolig godt, og derfor er der også mange, der bruger det. Man skal dog, som med alle andre strøelser, bare huske at tage det våde og klatterne ud hver dag – da det ellers hurtigt bliver ulækkert, og så kan bunden ikke holde særlig længe.
Udover tørv, halm, spåner og træpiller er der også hamp og hør, hvilket også i større og større stil bliver brugt rundt i de danske stalde. Når man bruger spåner eller træpiller er disse meget drøje i brug, de fleste bruger cirka 1 pakke træpiller ugentligt. Dog skal man til opstart af en boks bruge en del flere for at fylde hele boksen ud. Ved spåner bruger man typisk 3-4 bakker spåner til opstart, men dette kommer an på, hvor stor boksen er.

Sugeevne
I forbindelse med alt strøelse er det allervigtigste strøelsens sugeevne. Med udtrykket sugeevne menes der, hvor meget strøelsen kan suge af væske, sådan at der ikke ligger et lag på betongulvet med væske. Dette er hverken godt for hesten eller for selve gulvet, da ammoniak har en ætsende effekt på beton. Det er heller ikke godt for hestens hove at stå vådt og i ammoniak. Dette kan give hesten det, der hedder sur stråle, hvilket i værste tilfælde kan gøre hesten halt. Sur stråle kan være utrolig svært at behandle, så det er derfor den bedste idé at forebygge dette ved at have et tørt bundlag. I forbindelse med diverse skader og/eller sygdomme i ben og muskulatur, er det også en god idé, at hesten har et blødt og fjedrende bundlag, da dette aflaster hestens muskulatur og sener.

Staldmiljø
Når man bruger halm som strøelse i en stald, skal indeklimaet i stalden være meget godt for at dette ikke giver gener for både hest og hesteejere. Der skal gerne være meget højt til loftet og godt med ventilation, dog skal der selvfølgelig ikke være træk på hestene. Grunden til dette er, at halm ikke har den bedste sugeevne, og derfor kommer der meget hurtigt til at lugte af ammoniak i stalden, hvilket tiltrækker fluer og kan give gener for både hest og rytter. Derfor er det bedre at bruge spåner eller træpiller, da disse har en bedre evne til at suge væsken, og der kommer derfor ikke til at lugte af ammoniak.

Mødding
En stor fordel ved at bruge spåner eller anden strøelse end halm, er at møddingen bliver formindsket. Når du muger ud i halm, kan man ikke undgå at komme til at tage rent halm med ud – og dette fylder utrolig meget. Ved spåner kan du nemt skille hestepære fra de rene spåner, og derved er det kun møget, der kommer ud på møddingen. Dog kommer der selvfølgelig også spåner ud på møddingen, når man som hesteejer fjerner de våde klatter i boksen. Møddingen kan blive minimum en tredjedel mindre, hvis hele stalden skifter fra halm til spåner eller træpiller. Flere landmænd vil også hellere have møddingen, når der ikke er halm i, da dette kan være besværligt at køre ud på markerne.

Spåner leveret direkte til din dør
Hos Petworld.dk kan du døgnet rundt bestille strøelse til din hesteboks. Om du bestiller en pakke spåner eller en hel palle, bliver disse leveret til din dør eller den alternative leveringsadresse, du nu skulle vælge. Det kunne meget vel kunne være direkte ud i stalden.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

God oplevelse,hurtig levering,perfekt …
God oplevelse,hurtig levering,perfekt 😘👍
13.12.2017 - Pia Dalsgaard Krak
Søgte efter det hundemad
Søgte efter det hundemad, som vi giver vores hund og fandt det hos petworld til markedets skarpeste pris. Hurtig og sikker levering til pakkeshop uden ekstra betaling. What's not to like ?
16.12.2017 - Lars Jensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.