GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Alt i grimer, træktove og trenser til både hest og pony
Grimen kan bedst beskrives som et hovedtøj uden bid. Hesten eller ponyen kan bære grimen hele dagen og benyttes ofte, når hesten / ponyen skal flyttes fra et sted til et andet, da man i grimen kan sætte et træktov / grimeskaft. Grimen fås både i nylon eller i læder og i et væld af flotte og smarte farver. Grimeskaftet / træktovet fås ligeledes i mange forskellige farver og udgaver. Du kan derfor hos Petworld.dk altid finde en grime og grimeskaft, der passer til dine behov og i en farve, der matcher din personlige stil.
Grimen er et redskab, der benyttes til at håndtere og føre hesten eller ponyen. Det er meget forskelligt om hesten eller ponyen har grime på hele tiden eller kun, når den håndteres. De fleste grimer kan benyttes når hesten er på fold. Grimen gør det f.eks. nemmere at flytte hesten eller ponyen fra en fold til en anden, da man nemt kan tage fat i grimen og påsætte et træktov.
Mange grimer er lavet i nylon. Dette skyldes, at nylon er et meget slidstærkt og elastisk materiale, og er derfor særdeles velegnet til at lave grimer af. Når hesten benytter grimen dagligt vil denne slides, og en grime i nylon holder derfor i rigtig lang tid. Udover nylon fås grimer også i læder. Lædergrimen er som oftest dyrere end nylon og kræver en del mere vedligehold. Lædergrimen bør med jævne mellemrum rengøres og plejes med læderpleje for, at denne forbliver flot - og får også en længere holdbarhed.
Har du en hest eller pony, der er sart omkring mulen, kan det anbefales, at du vælger en grime med plys, fleece eller lammeskind omkring næsen og nakken. Dette vil skåne hesten eller ponyen, hvis den er lidt sart på disse områder. Plys, fleece eller lam kan også tilkøbes som ekstra udstyr.
De fleste grimer kan enten justeres rundt om nakken, eller kan justeres både rundt om nakken og rundt om mulen. Det er meget forskelligt, hvilke behov din hest eller pony har for indstilling af grimen. Du bør derfor prøve dig frem, for at finde ud af hvilken grimetype, der passer bedst til din hest eller pony.
Når du rider, skal du have en trense / hovedtøj til din hest eller pony. Denne findes ofte i læder og fås i et væld af udgaver og farver. Pandebåndet på trensen / hovedtøjet kan som regel skiftes og du har derfor stor mulighed for at skabe din helt personlige stil. Vi tilbyder trenser / hovedtøjer til både hverdagsbrug og til stævne / konkurrence brug. Er du i tvivl omkring valg af hovedtøj / trense er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning.
Om du leder efter en grime eller trense til hverdagsbrug eller stævnebrug, så kan du finde dem her. Hos Petworld.dk har vi et stort udvalg af flotte og praktiske grimer i mange forskellige farver. Ligeledes har vi et udvalg af smarte og funktionelle trenser / hovedtøjer til både heste og ponyer.

Valg af grime
Grimen er et af de vigtigste redskaber, da denne er med til at gøre det nemmere for dig at indfange din hest eller pony, når denne er på fold. Når du giver din hest eller pony grime på, er det vigtigt, at grimen er i den korrekte størrelse og at denne er indstillet korrekt. En god regel siger, at du som minimum skal kunne have en knytnæve på højkant mellem hestens kæbe og grimen. Det samme gør sig gældende ved mulen. Når hesten eller ponyen f.eks. gaber, så bliver dens mund udvidet til næsten det dobbelte af dens mund når denne er lukket. Det er derfor meget vigtigt, at grimen ikke sidder for stramt.  Grimen må aldrig sidde så tæt, at denne strammer eller klemmer mod hestens kind. Sidder grimen for stramt på hesten eller ponyen kan denne blandt andet skabe ubehag for hesten eller ponyen, når denne spiser. Det skyldes, at hestens kæber bevæger sig i cirkulære bevægelser, når denne tygger sit foder. Strammer grimen vil dette resultere i stort ubehag for hesten eller ponyen og kan i værste fald gå ud over tænderne, så disse slides forkert. Vær derfor altid opmærksom på, at du køber den korrekte grime-størrelse til din hest eller pony. Er du det mindste i tvivl omkring valg af grime, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi kan kontaktes enten på mail eller pr. telefon.

Sådan håndteres hesten når denne trækkes i grimen
Som udgangspunkt et din sikkerhed vigtigere end hesten eller ponyens. Derfor er det vigtigt, at du aldrig fastgør dig selv til hesten eller ponyen, dvs. du bør aldrig vikle træktovet eller tøjler rundt om dine håndled eller andet. Skulle uheldet være ude og hesten eller ponyen bliver forskrækket, er det bedst, at du lader den løbe og ikke forsøger at standse den. Er hesten eller ponyen i panik kan dine få kilo alligevel ikke gøre meget for at stå imod, og du risikerer i stedet at blive trampet ned.
Når du fører hesten eller ponyen i grime, anbefales det, at du går på hestens venstre side og ved siden af hestens eller ponyens hals. Du bør holde en god halv arms længdes afstand til hesten eller ponyen, når du trækker med denne. Hold din højre hånd cirka 20 centimeter fra hestens hoved, og brug din venstre hånd til at holde enden af træktovet, så du ikke falder over dette.

Sådan håndteres hesten når denne trækkes i trensen
Gå altid på hestens eller ponyens venstre side og altid, så du er cirka ved hestens hals. Hold, hvad der svarer til en god halv arms længdes afstand til hesten eller ponyen og hold begge tøjler i din højre hånd. Du bør have dit greb cirka 20 centimeter fra hesten eller ponyens hoved. Du kan også nøjes med kun at holde i den ene tøjle, når du trækker hesten eller ponyen i trensen / hovedtøjet.

Grimeskafter / træktove
Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af holdbare og praktiske grimeskafter / træktove i mange flotte farver og til gode priser. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, og du er derfor altid sikker på, at du hos os kun finder kvalitets produkter. Grimeskaftet / træktovet bruges, når hesten eller ponyen skal trækkes fra et sted til et andet, eller når den skal opbindes. Vi tilbyder mange forskellige modeller i træktove, der har det tilfælles, at de alle er behagelige at holde ved. Du kan hos os finde både grimer og træktove, der passer til både hesten og ponyen. Har du brug for gode råd eller vejledning til at finde netop det udstyr du mange, kan du altid kontakte vores kundeservice.


Fluepandebånd
Om sommeren oplever nogle heste ofte, at være generet af fluer og andre insekter, der sætter sig omkring hestens øjne. Fluerne kan være med til at fremprovokere risikoen for øjenbetændelse og andre gener hos hesten. Hos Petworld.dk finder du et stor udvalg af fluepandebånd i mange flotte og smarte farver. Du kan derfor altid finde et fluepandebånd hos os, der matcher din hests behov og din personlige stil. Når fluerne generer hesten, kan en løsning være et fluepandebånd. Fluepandebåndet fungerer som en forlængelse af hestens pandelok, og forhindrer fluerne i at genere hesten alt for meget, da den vifter fluerne væk, når hesten slår med hovedet. De fleste fluepandebånd er lavet i bløde, fleksible materialer, der nemt former sig efter hestens pande. Fluepandebåndet fastsættes med de medfølgende fæstningsstropper på hver sin side af hestens hoved i hestens grime. Pandebåndet med velcrostropper kan ligeledes justeres og passer derfor til de fleste heste. Fluepandebånd fås i størrelserne pony, cob og full. Benytter din hest ikke grime, kan fluepandebånd også fås til brug uden grime. Her kan fluepandebåndet justeres omkring hestens kæbe og justeres ved hjælp af velcrolukning. Synes du ikke lige, at et fluepandebånd er det optimale for din hest? Så kan du i stedet benytte en fluehætte / fluemaske. Denne type flue / insektbeskyttelse er en hætte eller maske, der er fremstillet i et typisk let, åndbart, blødt og yderst velsiddende materiale. Det lette materiale er med til at give en optimal pasform og komfort for hesten. Fluehætten / fluemasken er naturligvis i et gennemsigtigt materiale, så hestens syn ikke forringes ved brugen af hætten / masken. Fluehætten / fluemasken kan også benyttes under ridningen. Rider du meget i skoven eller ved mark, kan det anbefales af ride med enten fluepandebånd / fluemaske / fluehætte. Derudover kan vi anbefale, at du også benytter diverse flue / insektspray, så du får en så god ridetur som muligt uden flue / insekt forstyrrelser. Ved brug af insektmidler og fluepandebånd / fluemaske / fluehætte gør du dit for, at rideturen bliver behagelig, da disse midler kan afhjælpe, at hesten konstant går og slår med hovedet for at få fluer og andre insekter væk. Fluemasken / fluehætten kan nemt sættes uden på hestens trense / hovedtøj. Fluemasker / fluehætter fås med eller uden ører. De fleste fluepandebånd / fluemasker / fluehætter kan som regel vaskes i hånden, hvorefter den hænges til tørre. Det anbefales, at fluepandebåndet / masken / hætten ikke hænges til tørre i direkte sollys. Vi anbefaler dog, at du altid følger anvisningen på det pågældende produkt.

Alt i tilbehør til både hest, pony og rytter
Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af udstyr og tilbehør til både hesten, ponyen og dig selv. Vi har alt fra strigler til grimer og trenser. Du kan derfor altid finde udstyr og tilbehør hos os. Når du bestiller varer hos os kan du forvente levering inden for 1-3 hverdage – direkte til din dør. Så bliver det ikke meget nemmere at købe rideudstyr hos Petworld.dk.


Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Super sted 👍👍👍👍
Super sted 👍👍👍👍
19.11.2017 - Lone Carlsen
Bestilte og dagen efter fik jeg varen …
Bestilte og dagen efter fik jeg varen leveret. Gode varer til rimelig penge. Jeg er altid tilfreds Flot service
20.11.2017 - Amanda

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.