GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
KNASESPRØDE HESTEKIKS HESTEBOLCHER
25 KG
MED LAKRIDS
HESTEBOLCHER
(5411866634264)  
 
DKK 499,95
KNASESPRØDE HESTEKIKS HESTEBOLCHER
25 KG
MED HERBAL
HESTEBOLCHER
(5411866634233)  
 
DKK 499,95
KNASESPRØDE HESTEKIKS HESTEBOLCHER
25 KG
MED VANILLE
HESTEBOLCHER
(5411866634240)  
 
DKK 499,95
Forkælelse
Sommetider fortjener din hest at blive forkælet lidt ekstra. Har I lige været ude og træne, eller har hesten prøvet noget nyt? Så vil den helt sikkert blive glad for lidt ekstra lækkert! PetWorld.dk's hestegodbidder er perfekte til dette. De har en størrelse, der nemt lige kan være i lommen, så de let kan hives frem og forkæle hesten. Vi har flere forskellige smagsvarianter, og der er med sikkerhed en eller flere varianter som din hest vil blive vild med.

Hestens motivation
Heste er fra naturens side drevet af deres instinkter, der af førende hestetrænere bliver kaldt: De 5 F'er – Flok, Foder, Flugt, Frihed fra smerte og Formering.
Ved brug af godbidder bruger man hestens Foder motivation. Hesten ved fra naturens side, at den har brug for foder for at overleve, derfor bliver den motiveret af foder. Nogle heste er mere motiverede af foder end andre – hvor andre måske er mere påvirket eller motiveret af deres andre instinkter, ved hingste er dette for det meste formeringsinstinktet.
Hvis man har en hest der er drevet af dennes foder-motivation, vil hesten være forholdsvis nem at træne og arbejde med. Man kan i de fleste tilfælde motivere eller lokke hesten til at gøre noget, ved brug af foder – og det, der er nemmest at give hesten, er selvfølgelig godbidder.


Træning med godbidder
Positiv forstærkning med godbidder og klikker. Med godbidder bliver træningen af din hest let som en leg – både for din hest og dig som træner. Ved brug af godbidder under træning bruger man læringsteorien positiv forstærkning.
Ved positiv forstærkning øger man en ønsket adfærd. Når man bruger positiv forstærkning med godbidder vil man opleve, at hesten er mere engageret og koncentreret i træningen – fordi man har noget hesten gerne vil have.
Når man træner hesten med positiv forstærkning, er det en god idé at kombinere dette med klikkertræning.
Grunden til dette er, at man får en tydeligere og mere konsekvent belønning ved træningen. Når hesten udfører en ønsket handling, klikker man med klikkeren og derefter giver hesten en godbid.
Men først skal man lære hesten, at klik udløser en godbid, så hesten forbinder klikket med noget godt (en belønning). Hesten vil hurtigt finde ud af, at klikkeren udløser en godbid, og derfor vil den gøre den ønskede handling oftere – i håb af en belønning.
Ved start af klikkertræning skal man være opmærksom på alle hestens små bevægelser og tegn. Så snart hesten gør noget, der ligner den ønskede adfærd skal man klikke og give en godbid.
Det er vigtigt at huske på, at man aldrig kan undvære godbidder selvom man bruger klikker. Klikkeren er et tegn på snarlig belønning, og hvis denne ikke kommer vil hesten ikke kunne forstå dette – og ikke være motiveret for at lære nyt.

Fordele ved brug af klikker i forbindelse med positiv forstærkning:

- Lyden af klikket er kort og tydelig, hesten er ikke i tvivl om betydning
- Klikket gives i det helt rette øjeblik, så hesten forstår hvad den bliver belønnet for
- Lyden af klikkeren kan ikke forveksles med andre lyde hesten hører dagligt

Strækøvelser efter træning
Fysioterapi er også vigtigt for heste. Man kan hjemme lave forebyggende øvelser, eller efter dyrlægens anviste special øvelser. Forebyggende øvelser kan bruges.
Strækøvelser er et godt sted at starte, og hertil skal man bruge godbidder. Man bruger godbidder til dette for at få hesten til at strække sig længere, end den ellers ville – da man lokker hesten med noget den vil have. Det er vigtigt at understrege, at du kun må lave strækøvelser med din hest når den har fået musklerne varmet op. Dette kan gøres enten ved ridning, longering eller massage. Grunden til at dette er vigtigt, er at hvis du udstrækker hestens muskler imens de er kolde, er der stor risiko for at lave skader på musklerne eller at leddene bliver overbelastet ved vrid. Det tager 20 minutters frisk skridt at varme en hest ordentlig igennem, så hvis du gør dette efter rideturen vil det være perfekt.
Øvelserne, som du kan lave med godbidder, er at få hesten til at strække ud i ryggen, siderne og maven. Hvis du stiller dig på siden af hesten, og får hesten til at tage hovedet ned langs siden, vil dette strække i modsatte side. Bemærk, at hesten skal føre hovedet nedad for at strække ryggen – kun opad, hvis målet er fleksion i ryggen i forbindelse med at hesten har karpelænd. Til at starte med er det ikke sikkert at din hest kan få hovedet helt om til dig. Start i de små, for det tager tid at lære hesten at slappe helt af i musklerne. Samtidig skal musklerne selvfølgelig også vænne sig til strækket. I takt med at hesten bliver bedre og bedre til at strække sig, vil det måske til sidst være muligt at få hestens mule til kort at røre dens egen hofteknogle.
Det samme kan du gøre ved at få hesten til at stikke mulen i vejret, dette vil udstrække mavemusklerne. Omvendt vil du hvis du får hesten til at tage hovedet ned til jorden, få hestens rygmuskulatur op og herved strække denne. Jo bedre og mere smidig din hest bliver, jo længere mod jorden og ind mellem sine egne forben kan den komme. Husk at starte småt, da det ellers godt kan give skader. Det er altid godt at forhøre sig ved om fagperson om strækøvelser, hvis man ikke er sikker på om man gør det helt rigtigt.

Godbidder som foder
Indholdet af hver enkelt smagsvariant står inde på den enkeltes side, hvor man kan se hvad denne indeholder og hvor meget af dette. Langt de fleste af de ingredienser, der er i vores godbidder findes også i normalt hestefoder, så som lucernegrønmel, havreskalklid, byg og valset majs.
Hvis man giver hesten et par stykker eller en håndfuld om dagen, skal dette ikke medregnes i hestens daglige foderindtag. Hvis man dog bruger mere end 100-150 gr dagligt, skal man huske at tage forhold til hestens andet foder, og modregne energiindtaget heri.
Dog anbefales det ikke at give hesten for mange godbidder, både af sundheds- og fodermæssige grunde, men også da hesten kan begynde at tigge.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

100 % i orden.
100 % i orden. Har aldrig oplevet noget bedre.
21.11.2017 - Kitty Christensen
Som altid - perfekt
Som altid - perfekt :-)
22.11.2017 - Søren Mogensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.