GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Bredt udvalg af indvendige akvariepumper
Hos Petworld.dk kan du altid finde et bredt udvalg af indvendige akvariepumper. Vi forhandler kun kvalitets akvariepumper fra de førende producenter af disse. Du kan derfor finde indvendige akvariepumper hos os fra Eheim, Juwel, Fluwal og AA, og altid til fordelagtige priser. Er du i tvivl omkring valg af indvendig akvariepumpe er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice enten på telefon eller på mail. Vi er altid klar med gode råd og vejledning omkring det korrekte valg af indvendig akvariepumpe.

Hvorfor er en akvariepumpe nødvendig?
Det er blevet meget populært at have akvarier og det er også en af de nemmere måder at holde kæledyr på. Når først akvariet er oppe at køre, passer det stort set sig selv, og der skal blot foretages vandskift mindst hver anden uge. Ved et vandskift fjerner du omkring 20 – 30 % af vandet og fylder akvariet op med rent koldt vand fra vandhanen. Det er vigtigt, at du benytter det kolde vand, da det varme vand i hanen indeholder ting som akvariefisk og specielt rejer ikke tåler. Når du har skiftet vandet, anbefaler vi, at du tjekker din akvariepumpe igennem og eventuelt renser filteret i pumpen. Det er bedst at benytte akvarievand til rensning af filteret, da du ved skylning i almindeligt hanevand risikerer at slå den gode bakterie kultur, der skal være i filteret, ihjel. Efter rensning af filteret er det også en god idé, at kigge på glasset i akvariet. Ser dette lidt grønt ud? Så kan det være tegn på algevækst og dette fjernes nemt og hurtigt med en algeskraber / algemagnet. Brug dog aldrig sæbe eller andre rengøringsmidler i dit akvarium, da dette vil slå fisk, rejer og planter ihjel.
Det at have et akvarium i stuen er med til at skabe en god og afslappende atmosfære i hjemmet. Der er dog et par ting, man bør være opmærksom på, når man skal opsætte akvariet og skabe det optimale vandmiljø. En af disse ting er akvariepumpen. Når du vælger akvariepumpe, bør du overveje om det vil være bedst med en indvendig eller udvendig akvariepumpe.
En akvariepumpe sikrer dig rent og klart vand. Uden en akvariepumpe vil vandet i akvariet hurtigt blive uklart, grumset og decideret beskidt. En akvariepumpe suger vandet fra akvariet gennem et filter, hvor snavs og urenheder nedbrydes. Herefter sprøjtes vandet tilbage i akvariet, hvorved vandet i akvariet iltes. Akvariepumperne er kendetegnet ved en høj ydekraft, lavt strømforbrug, effektivitet og lav lydstyrke. Læs mere om de forskellige indvendige akvariepumper her på siden. Man kan groft inddele akvariepumper i indvendige og udvendige. De indvendige akvariepumper er de mest brugte til de mindre akvarier, hvorimod det anbefales at have en udvendig akvariepumpe – også kaldet spandpumpe – til de større akvarier. Den udvendige akvariepumpe fungerer ved, at filteret befinder sig udenfor akvariet og vandet transporteres ved hjælpe af slanger ned i en ”spand” som så filtrer vandet og sender det retur til akvariet. Vi anbefaler indvendige akvariepumper til de små akvarier og udvendige akvariepumper til de helt store akvarier. Der findes et væld af forskellige akvariepumper, og du bør vælge en akvariepumpe, der tiltaler dig, og som passer i størrelsen til dit akvarium.
Ud over indvendige og udvendige akvariepumper, kan man også benytte et bundfilter. Et bundfilter er en hullet plade, der placeres under gruset og fungerer ved hjælp af enten en luftpumpe / pumpehoved eller med en udvendig akvariepumpe.
Benytter man en luftpumpe / pumpehoved består filtreringen i, at vandet bliver trukket ned igennem akvariets bundlag, hvor alle affaldsstofferne bliver nedbrudt og eventuelt skidt filtreres fra. Ved denne metode er vandet i konstant bevægelse og skidtet rådner ikke. Man opnår derfor en meget effektiv biologisk filtrering af sit akvarievand, da bundlaget kort sagt fungerer som filter. Denne form for filtrering er især egnet til akvarier med tæt beplantning, da alle de gode næringsstoffer bliver i bundlaget og herved hjælper planterne til en bedre vækst. Benytter man derimod et bundfilter sammen med en udvendig akvariepumpe, bliver vandet først filtreret igennem ved hjælp af motorfiltret. Vandet bliver herefter sendt videre til endnu en rensning, hvor mange af de organiske næringsstoffer bliver omsat via bakterier. Denne form for filtrering af vandet er meget udbredt og egnet til akvarier uden beplantning, som for eksempel cichlide akvarier og akvarier med andre gravende fiskearter. Vi anbefaler, at denne type filtrering kun benyttes, hvis bundlaget består af grus eller sand med en korntykkelse på 2 mm. Det er nemt at anvende et bundfilter, og der er stort set ingen rengøring forbundet med denne type filtrering. Her anbefales det, at man en til to gange om året ”renser” bunden med en akvariestøvsuger samtidig med, at man foretager et vandskift.

Den indvendige akvariepumpe
En indvendig akvariepumpe er som regel opbygget af et pumpehoved, en filterbeholder, hvor filtersvampen er placeret. Den fungerer ved, at vandet trækkes ind i filterbeholderen i bunden af pumpen, herefter trækkes igennem filtersvampen og det filtrerede vand sprøjtes til sidst ud igennem toppen af pumpen.

Fordele ved at have en indvendig akvariepumpe:
- pumpen er let at rengøre
- pumpen kan anskaffes forholdsvis billigt.

Ulemper ved en indvendig akvariepumpe:
- filtermaterialet er ofte i begrænset størrelse
- pumpen kan kun benyttes til et enkelt akvarie ad gangen.

Hos Petworld.dk finder du et bredt udvalg af indvendige akvariepumper, der alle er nemme at rengøre og til fordelagtige priser.

Opstart af akvariet
Når du skal opstarte dit akvarium, starter du med at hælde bundgruset / sandet i akvariet, alt efter hvilke fisk du har i akvariet, anbefaler vi, at du har et bundlag på omkring 5 cm. Når du hælder vand i akvariet er et lille fif, at hælde vandet ned på en sten eller lignende, der ligger på bunden, da du herved undgår at alt for meget sand / grus hvirvler rundt i akvariet. Vi anbefaler, at du altid benytter koldt vand fra vandhanen, da det varme vand kan indeholde bakterier, der er skadelige for dine fisk og rejer. Du kan eventuelt tilsætte Aquasafe eller et lignende produkt, da du herved tilsætter de ”gode” bakterier til vandet. Tænd herefter for varmelegemet og pumpen i akvariet - de fleste tropefisk har det bedst ved en temperatur på omkring 25 grader. Du bør lade akvariet stå i mellem 10 til 14 dage inden du sætter fisk i akvariet. Ved at lade akvariet stå, eventuelt med planter i, opnår du den korrekte bakteriekultur i akvariet, inden fiskene kommer i. Du har herved en større chance for, at dine fisk overlever flytningen fra butikken og udsættelsen i det nye akvarie.
Kender du nogen, der har akvarie i forvejen, og som er villige til at give dig noget af deres akvarievand, kan du også opstarte dit akvarie med dette. Fordelen ved at få vand fra et allerede kørende og naturligvis sundt akvarium, er, at du hurtigere kan få den korrekte bakteriekultur i dit akvarie. Du kan ved denne type opstart allerede udsætte dine fisk efter 5 døgn. Dette skyldes, at vandet fra det i forvejen kørende akvarie har alle de ”gode” bakterier i sig og du får, ved brug af dette vand, hurtigere denne bakteriekultur i din nystartede akvariepumpe.
Når du udsætter fisk i dit akvarium anbefaler vi, at du ikke indkøber for mange fisk ad gangen. Start langsomt op og udsæt flere fisk, når akvariet kører optimalt. Et overfyldt akvarium kan resultere i stress hos fiskene, dette betyder svamp, hvide pletter og dødsfald i akvariet. En god tommelfingerregel siger 1 centimer fisk pr. 1 liter vand. Husk dog på, at når du køber fisk er disse tit unge og vil blive større med tiden. Det er derfor vigtig at vælge sine fisk med omhu.

Køb din indvendige akvariepumpe online hos Petworld.dk
Så leverer vi den direkte til din dør inden for 1- 3 hverdage. Er du i tvivl om, hvilken akvariepumpe du skal vælge til netop dit akvarium, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi rådgiver dig gerne.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Super sted 👍👍👍👍
Super sted 👍👍👍👍
19.11.2017 - Lone Carlsen
Bestilte og dagen efter fik jeg varen …
Bestilte og dagen efter fik jeg varen leveret. Gode varer til rimelig penge. Jeg er altid tilfreds Flot service
20.11.2017 - Amanda

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.