GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

Hvad indeholder Feliway®?
Når katte føler sig trygge i sine omgivelser afsætter de ansigtsferomoner ved at gnide kinden mod omgivende ting, som f.eks. dørkarme og møbler. Utrygge katte gnider ikke kind med afsætning af ansigtsferomoner. Ansigtsferomoner er signalstoffer, som er ens for alle katte og som bruges til indbyrdes kommunikation om velvære og tryghed. Feliway® er en syntetisk fremstillet kopi af kattens naturlige kindferomon og anvendes til beroligelse af en stresset kat. Feliway® påført omgivelserne i kattehøjde er med til at give katten en fornemmelse af tryghed. Brug af Feliway® kan også anbefales forebyggende i situationer med mange stressfaktorer som f.eks. ved flytning til et nyt sted.

Feliway® Produkter
I Petworld.dk sælger vi Feliway® både som spray og som diffusor. Diffusoren sælges som et starter-kit til 30 dages brug. Desuden sælger vi en refill til den runde Feliway® Diffusor. Denne refill indeholder også Feliway® til 30 dages brug. Selve diffusoren skal udskiftes efter i alt seks måneders brug.

Feliway® Spray anvendes på ting og overflader og sprayes på et kvarter før katten introduceres til stedet. Spray det aldrig på katten. Flasken rystes inden brug, holdes lodret og der sprayes med 10 cm afstand. Afhængig af overflade trykkes 2-8 gange. Lad derefter alkoholdelen fordampe i 15 minutter før katten tillades adgang.

Feliway® Diffusor er en længerevarende løsning til stikkontakten. Diffusoren er velegnet til et hjem med flere katte og er anvendelig i rigtig mange situationer, der kan være stressfyldte for en kat. Den kan også anvendes som supplement til sprayen. Diffusoren dækker et område på 50-70m2.. Feliway® Diffusoren placeres i det rum, hvor katten opholder sig mest og sættes i en stikkontakt med minimum 50cm frit rum til alle sider og uden møbler ovenover eller foran. Låget skrues af flasken og skrues på diffusoren. Stikket på diffusoren drejes så flasken sidder under diffusoren når den sidder i stikkontakten. Lad stikkontakten være tændt døgnet rundt. Efter de første 24 timer har Feliway® Diffusor fuld effekt.

Skab tryghed med Feliway®
Forstyrrelser i kattens nærmiljø kan gøre katten urolig og stresset. En stresset og utryg kat kan reagere ved f.eks. at kradse og urinmarkere på møblerne. Almindelig kendte stressfaktorer, der kan påvirke kattens adfærd er høje lyde, gæster på besøg, fjendtlige katte, en ny kat i husstanden, besøg hos dyrlægen, rejser i transportkasse, ophold på en kattepension, ommøblering og husstandens flytning til ny bolig. Det kan også være helt basale behov, der ikke bliver tilstrækkeligt dækket i forhold til mad, vand, kradsetræ, kattebakke eller varme. I alle tilfælde af stresssituationer gælder det om at løse problemet og at skabe tryghed for den utrygge kat. Suppler løsningen med brug af Feliway®. Giv katten en fredelig og rolig retrætepost, hvor du sprayer med Feliway®. Det skal være et sted, hvor den kan føle sig tryg og være i sikker afstand til ydre stressfaktorer. Giv dermed katten et sted, hvor den kan genvinde kontrol over egen situation.

Feliway® kan forebygge kattens uønskede adfærd
Uønsket adfærd hos katte er typisk kradsen og urinmarkering på møblerne. Stress og utryghed kan føre til uønsket adfærd hos katte. Det er normalt for katten at kradse for bl.a. at hvæsse kløer, men kradsen kan være stressrelateret, hvis katten kradser på flere forskellige møbler og nær døre og vinduer.


Det er helt normalt, for alle katte, at urinmarkere deres territorie udendørs. Begynder en udekat at urinmarkere inden døre kan det være en stressrelateret adfærd, men det kan også være tegn på problemer med urinvejene. Dyrlægen bør konsulteres for at udelukke sygdom. Du kan også være med til at hjælpe din kat tilbage i normal balance med Feliway®.


Det er vigtigt at finde årsagen til kattens stress relaterede adfærd for at kunne løse problemet. Feliway® løser ikke årsagen til problemet, men kan være med til at forbedre kattens miljø og give den en større fornemmelse af tryghed.

Hvordan undgår du indendørs urinmarkering?
For at få din kat til at slappe af og lade være med at urinmarkere på vægge og møbler kan du spraye de angrebne steder med Feliway® en gang dagligt. Før behandling med Feliway®, på de indendørs urinmarkerede steder, er det nødvendigt at rengøre dem med en mild sæbeopløsning uden stærk duft. Stærke dufte kan aktivere kattens markeringslyst. Lad de rengjorte steder tørre inden brug af Feliway®. Man kan også spraye med Feliway® andre steder, hvor det kunne tænkes, at katten kunne finde på at urinmarkere. Hvis du ser, at din kat begynder at stryge sin kind mod de steder, du har sprayet og hvor den tidligere har urinmarkeret, kan du stoppe med at spraye de steder.

Hvordan undgår du uønsket kradsen på møbler?
Katte skal altid have adgang til et stabilt kradsetræ eller et alternativt sted, hvor de kan få tilgodeset deres naturlige behov for at kradse, hvæsse kløer og afmærke med poterne. Derimod må man gerne forsøge at afhjælpe uønsket og stressudløst kradsen på møbler og vægge. Årsagen til den uønskede kradsen skal findes og problemet løses. I mellemtiden kan man berolige og hjælpe katten med Feliway®.


Alarmferomonerne på de uønskede kradsesteder skal vaskes af med en sæbeopløsning og tørre, inden man sprayer dem med Feliway®. Man skal spraye stederne med seks pumpeslag Feliway® dagligt indtil katten ophører med at kradse disse steder og måske i stedet gnider kind på dem.

Andre tegn på stressrelateret adfærd
Stressrelateret adfærd hos din kat kan skyldes sygdom og dyrlægen bør kontaktes for at udelukke, at katten er syg. Hvis kattens unormale adfærd er betinget af problemer i nærmiljøet, kan du forsøge at finde og løse problemet. For at hjælpe katten på højkant igen er det en god ide at anvende Feliway®, så katten kan vende tilbage til et normalt liv i trygge rammer.


Alle katte kan lide at gemme sig ind i mellem og have flere høje hvilepladser. Men hvis din kat gemmer sig unaturligt meget væk og virker bange og utryg, er det tegn på et problem, du skal tage dig af. Benyt også Feliway® til at berolige din kat.


Katte bruger 25% af sit liv på at soignere sig ved at slikke pelsen pelsen ren. Overdreven soignering er tegn på et problem, som kan være stressrelateret eller som kan skyldes sygdom. Overdreven soignering kan vise sig ved bare pletter i pelsen. I dette tilfælde kan Feliway® også bidrage med beroligende effekt.


Hvis din kat har nedsat appetit kan det skyldes sygdom. Flere sygdomme giver nedsat appetit, men den nedsatte appetit kan også være stressbetinget og af årsager, som du kan afhjælpe. Under alle omstændigheder kan du give din kat større omsorg og supplere med Feliway®.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Altid hurtig levering 😀 og god …
Altid hurtig levering 😀 og god hundefoder til en god pris 🤗
20.11.2017 - MOGENS NIELSEN
Hurtigt og nemt
Hurtigt og nemt, samt meget praktisk, når man ikke har bil.
20.11.2017 - Inger Merete

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.