GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

Hvem er Petosan?

Petosan er en familieejet virksomhed, der tilsammen har over 200 års erfaring inden for tandpleje.

Solveig og Otto Barman er tandlæger og startede tilbage i år 1924 og var begge meget engagerede i at få optimeret folks tandhygiejne. Otto Barman var forløber for formningen af skolebørns tandhygiejne i Norge og fik udbredt reglen om at bruge mundskyllemiddel. Parrets søn, Rolf Barman, gik i forældres fodspor og blev også en tandlæge. Rolf Barman var meget innovativ og opfandt en række banebrydende produkter til tandindustrien, der i 1984 blev solgt til Oral B. Disse inkluderer den dobbeltsidede og anatomisk korrekt formede tandplejepind. Nu har tredje generation af Barman familiens tandlæger, optaget et samarbejde med dyrlæge specialister og har derved skabt Petosan. Petosan er markedsleder internationalt set, inden for feltet af tandhygiejne for kæledyr. Hele Barman familiens fantastisk dybdegående viden inden for tandhygiejne, har været kritisk for udviklingen af patenterede tandhygiejne produkter til hunde. Et af disse produkter er den dobbeltsidede tandbørste, der kan købes i flere varianter. Petosan var de første på markedet med en sonisk tandbørste til hunde og ligeså med tandrenseren i mikrofiber, altså en innovativ tandbørste kontra dem, der i forvejen var på markedet.
Markedet for tandhygiejne til kæledyr har udviklet sig kraftigt efter Barman familien har taget skridtet i den retning. Udviklingen vil formentlig forsætte i den retning, da Petosan hele tiden forsøger at være nyskabende og udvikle endnu flere praktiske produkter, til at fremme kæledyrs tandhygiejne.

Petosans primære fokusområde
Petosan er udviklet af tandlæger i samarbejde med dyrlæger, for at fokusere på kæledyrs tandhygiejne. Mange kæledyrsejere ved ikke, at deres kæledyr er ligeså følsomme over for tandproblemer som vi mennesker og derfor er det vigtigt for Petosan at sprede det budskab. God tandhygiejne for dit dyr er lige så vigtigt som god tandhygiejne for dig og din familie, da dyr reagerer meget lig os mennesker, selvom de dog ikke har så stor sandsynlighed for problemer i forbindelse med indtagelse af sukker.
Petosan laver kvalitetsprodukter der er lette at bruge, så du let kan højne dit kæledyrs tandhygiejne og derved give dit kæledyr en højere levestandard.
Petosans produkter er både til brug for private kæledyrsejere men også for professionelle dyrlæger, da kvaliteten er så god og produkterne så varierende, så de kan bruges både til privat og i forretningsmedfør.

Cesar Millán - ”hundehviskeren”
Petosan har i samarbejde med dyreadfærdsterapeut Cesar Millán udviklet en række kvalitets produkter, du kan bruge til dit kæledyr og derved højne dit kæledyrs mundhygiejne betydeligt. Cesar Millán arbejder primært med hunde og har udviklet en række teknikker til at træne hunde i en beroligende atmosfære og med en rolig energi i selve øvelserne. Dette betyder, at Cesar Millán er kendt for at kunne træne selv de mest besværlige hunde og kan få selv yderst aggressive hunde til at fald til ro.
Cesar Millán er så kendt for sine yderst velfungerende opdragelses- og træningsteknikker, så han har fået sit eget tv-program tilbage i 2004 der løb indtil 2012. Programmet er Amerikansk og hedder Dog Whisperer, på dansk oversættes dette til hundehviskeren. Mange familier har fået hjælp til at træne deres dyr og finde ud af hvilke underliggende problemer der kan ligge til grund for hundens udfarende adfærd. Cesar Millán mener, at mange problemer hos hunde kan ligge i generel trivsel og tilmed i hundens mundhygiejne, da en utilfreds hund med smerter eller uopdagede problemer, vil reagere kraftigt i en følelse af afmagt.
Samarbejdet mellem Petosan og Cesar Millán giver Petosan et helt unikt indblik i hundes adfærd og trivsel, som langt de fleste producenter af dyreartikler ikke har. Derfor er Petosan også markedsledere på verdensplan og Cesar Millán anbefaler brugen af Petosan produkter til samtlige kæledyrsejere for at give ens kæledyr en bedre livskvalitet.

Hvad gør jeg hvis mit kæledyr har problemer med tænderne og hvad er kendte problemer med kæledyrs tandhygiejne?
Hvis du oplever dit dyr ikke vil spise, måske kun vil spise blød mad, har misfarvninger af tandkød eller tænder, eller udviser smerter, kan dit kæledyr have tandproblemer. Op mod ¾ af alle kæledyr oplever problemer i munden, hvor der skal behandling til. Ved at holde øje med dit kæledyrs adfærd og tjekke efter i munden på dem ind i mellem, kan du lettere komme problemet til livs.
Dyr viser ikke særlig ofte, hvis de har ondt eller har problemer med munden, og derfor er det vigtigt at man som kæledyrsejer, sørger for at tjekke efter.

Hvis du oplever et af disse problemer, skal du kontakte din dyrlæge for en konsultation:

 • Hvis kæledyret har ekstra dårlig ånde, kan der være problemer.
 • Er der belægninger på tænder, altså et lag oven på tænderne, skal det også kigges på.
 • Hvis tandkødet ikke er lyserødt, men er gult eller rødt, kan det være betændelse.
 • Hvis tandkødet ser betændt ud, er det meget vigtigt, at det tjekkes hurtigt.
 • Oplever du, at tandkødet har trukket sig tilbage og tænderne synes længere eller er løse, kan det være tegn på f.eks. paradentose og er af yderste vigtighed at få tjekket omgående.
 • Såfremt dit kæledyrs tænder bliver misfarvet kan der være mangel på vigtige vitaminer eller mineraler, der er vigtige for kæledyrets velbefindende.
 • Hvis dit kæledyr har knækkede tænder kan det involvere meget smerte og besvær for dit kæledyr og skal eventuelt behandles.
 • Finder du knuder i dit kæledyrs mund kan det være muskel- eller fedtknuder og i værste tilfælde kan det være cyster, bylder eller kræft. Dette er meget vigtigt at få tjekket så snart som muligt.
 • Blod i munden skal også tjekkes med det samme.
 • Savler dit kæledyr ekstra kan det være tegn på kvalme og være et signal om, at der er noget galt.
 • Hævelser bør tjekkes så snart som muligt, da det oftest ikke forsvinder af sig selv.

 

Såfremt du får tjekket dit kæledyrs mundhygiejne til deres årlige dyrlægetjek, kan langt de fleste problemer opdages og holdes i skak, så det ikke forværres. Hvis problemet opdages tidligt vil en kort og ikke invasiv behandling f.eks. i pilleform, kunne fjerne de eventuelle problemer og dit kæledyr kan igen gå smerte- og problemfri.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

alt fungere godt.
alt fungere godt.
22.11.2017 - Allan Hartvig Pedersen
God service og hurtig levering til en …
God service og hurtig levering til en sulten labrador 😉
21.11.2017 - Christina Sørensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.