BLACK FRIDAY - TAST RABATKODEN "BLACK" OG FÅ 21% YDERLIGERE RABAT

GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

Prac-tic® dræber hundens ektoparasitter
Prac-tic er en spot-on opløsning med en nøjagtig dosis veterinærmedicin i pipetteform. Prac-tic er effektivt til bekæmpelse af parasitter, som f.eks. lopper og flåter, der lever i hundens pels. Det aktive stof i Prac-tic er Pyriprol (konc. 125 mg/ml), som interagerer med receptorer i parasitternes centralnervesystem med efterfølgende død. Hundens lopper og flåter dør inden der er gået henholdsvis 24 og 48 timer efter behandlingen med en dosis Prac-tic. Loppernes livscyklus brydes, da lopperne dør inden de når at lægge æg. Virkningen af en dosis holder i mindst 4 uger, hvis anvisningen følges korrekt.


Bekæmpelse af lopper og flåter er vigtig af flere årsager. Flåter kan overføre sygdomme og lopper giver anledning til kløe og dårlig trivsel. Desuden kan lopper overføre bændelorm.


Skovflåten er mest berygtet for at kunne overføre mikroorganismen Borrelia Burgdorferi. Denne mikroorganisme kan udvikle sig til sygdommen Borreliose hos værtsdyret. Sygdommen kan optræde både hos inficerede hunde og mennesker. Det er derfor yderst vigtigt at checke efter og fjerne alle flåter efter ture i risikofyldte områder. Undersøgelser har vist, at mellem 15 og 20% af danske hunde har antistoffer mod Borrelia Burgdorferi, hvilket indikerer, at de har været smittet med mikroorganismen.


Der er flere mikroorganismer og virus, som skovflåten kan overføre. En af dem er Anaplasma phagocytophilia, som fører til sygdommen anaplasmose. Det har vis sig at 25% af danske hunde har antistoffer mod Anaplasma.


Der er al mulig god grund til at gardere sig mod hundens ektoparasitter, som flåter og lopper.

Prac-tic® må kun anvendes til hunde
Prac-tic er specielt udviklet til hunde og må ikke anvendes til katte eller andre pelsdyr. Prac-tic må kun anvendes til hunde ældre end otte uger og med en vægt på over to kg. Anvendelse af Prac-tic skal forbeholdes raske hunde. Syge, svækkede, drægtige og diegivende hunde må ikke behandles med Prac-tic.


Prac-tic® sælges i fire forskellige pakninger og den rigtige pakning vælges ud fra hundens størrelse. En pakning indeholder tre pipetter til tre behandlinger. En behandling er effektiv i mindst fire uger. En pipette indeholder lige præcis den dosis, som hunden skal påføres på huden over nakken.

Pakningerne er inddelt efter hundens størrelse og er fordelt efter følgende vægtklasser:

Hundens vægt

Prac-tic® pakning

 Pyriprol indhold

  2 - 4,5 kg    

3 x 0,45 ml

3 x 56,25 mg

4,5 – 11 kg 

3 x 1,1 ml

3 x 137,5 mg

 11 – 22 kg  

3 x 2,2 ml

3 x 275 mg

 22 – 50 kg  

3 x 5 ml

3 x 625 mg

 

Store hunde over 50 kg skal behandles med en kombination af pipetter for at få den rette dosis. Hvis din hund f.eks. vejer 59 kg skal du give den en dosis bestående af en pipette fra pakningen 22-50 kg plus en pipette fra pakningen 4,5-11 kg.

Påføring af Prac-tic® på hunden
Hunden må ikke bades 48 timer før og 24 timer efter en behandling med Prac-tic, men kan godt bades senere uden at effekten forsvinder. Er din hund en rigtig vandhund er Prac-tic derfor et godt middel mod lopper.


Hunden påføres en dosis ved at lave en kort skilning i pelsen mellem skulderbladene, ned mod ryggen, føre pipettens spids ned på huden og dryppe pipettens indhold langs skilningen et til to steder, men to til tre steder for pipetter på 5 ml. Midlet trænger ind i huden og fordeler sig så over hele huden.

Behandling af omgivelserne

Har hunden fået lopper skal omgivelserne støvsuges ofte for at fjerne loppernes æg og pupper. Støvsugerposen skal smides ud bagefter. En grundig rengøring er nødvendig fordi størstedelen af loppens liv foregår i omgivelserne. Vær særlig grundig i sprækker og revner ved paneler.


Hunlopper suger blod fra hundens hud med sin sugesnabel. Det skal den for at kunne lægge ca. 15 æg dagligt. Æggene har en glat overflade, så de drysser ned fra hundens pels og ligger alle de steder, hvor hunden færdes. Æggene klækkes til larver, som lever af skæl samt de voksne loppers ekskrementer. Loppelarverne forpupper sig og udvikles til voksne lopper. De voksne lopper springer først ud af kokonen ved vibrationer og varme fra et egnet værtsdyr, som de kan springe på. Det kan være både dyr og mennesker. Hundens kurv og tæpper skal vaskes for at blive befriet for loppeæg, larver og pupper.


Alle hunde i husstanden skal behandles samtidigt. Prac-tic virker kun mod de parasitter, der befinder sig på hunden. Det kan være en rigtig god ide at give hunden en kur mod bændelorm samtidig med kuren mod lopper. Loppelarver æder nemlig også bændelormeæg og derfor kan lopper være mellemvært for bændelorm. Bændelorm ses tydeligt og ligner små hvide riskorn i afføringen.

Bivirkninger og risici
Kendte, men dog sjældne bivirkninger hos hunde er oftest lokaliseret til selve påføringsstedet og her kan det give sig udslag i en allergisk reaktion med kløe og hårtab eller ændring af pelsens udseende.


Meget sjældne bivirkninger fra brugen af Prac-tic® kan vise sig som sløvhed, opkastning, diarré, manglende koordinering og kramper. I disse tilfælde kontaktes dyrlægen til et eftersyn af hunden.


Andre hunde eller hunden selv må ikke kunne slikke på påføringsstedet lige efter behandlingen. Det kan medføre kraftig afsondring af spyt, dog kun kortvarigt. Berøring af påføringsstedet og børns leg med hunden skal undgås indtil det behandlede område er tørt. Man skal heller ikke lade hunden sove i ens seng den første nat.

Forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger
Læs indlægssedlen grundigt. Ved overfølsomhed overfor indholdsstofferne bør Prac-tic ikke anvendes igen. Undgå kontakt med hundens øjne og mund. Prac-tic er et veterinært lægemiddel, som kun er beregnet til udvortes brug på hunden.


Undgå at få lægemidlet på huden og i øjnene. Skulle uheldet være ude og du får lidt i øjnene skylles efter med meget vand. Huden vaskes efter med vand og sæbe. Kontakt egen læge i tilfælde af allergiske reaktioner.


Ubrugte pipetter eller rester bortskaffes efter forskrifterne i indlægssedlen. Lægemidlet er skadeligt for vandlevende organismer og må ikke hældes ud i vandmiljøet.


Pipetterne skal beskyttes mod lys og varme. Prac-tic® opbevares bedst i den originale pakning ved en temperatur under 25 grader C.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Helt perfektSuper
Helt perfekt
20.11.2017 - Erik Reffs
Super betjening- hurtig og flink …
Super betjening- hurtig og flink service og levering👍😊
23.11.2017 - Eva Petersen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.