GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

Loppemidlet Program Vet er en tablet, som fås til både hunde og katte. Program Vet indeholder lufenurom, som forhindrer æg og larver i at udvikle sig.
Program Vet og Capstar Vet kan med stor fordel kombineres, da Capstar Vet dræber alle de voksne lopper.

Program Vet anvendes til forebyggelse og behandling af loppeangreb
Aktivstoffet (Lufeneron) oplagres i hundens og kattens fedtvæv, og afgives langsomt til blodet. Lopperne optager herfra stoffet, og overfører det til sine æg. Loppelarvernes opbygning af hudskelettet blokeres og udviklingen af loppernes yngel forhindres. Husk, at efter blot 24 timer efter første dosis stoppes loppernes udvikling. Effekten opretholdes i en måned herefter.
Er din hund eller kat drægtig eller diegivende kan dette produkt stadig anvendes. Program Vet er også brugbart til diegivende hunde eller katte. Dette påvirker ikke hvalpene eller killingerne.
Bivirkninger kan i sjældne tilfælde være opkast eller diarré. Disse symptomer er som regel af forbigående karakter.
Program Vet virker ikke på de voksne lopper. Er hunden eller katten meget angrebet af mange lopper ved behandlingens start, kan det varmt anbefales at anvende Capstar Vet, som kan slå de voksne lopper ihjel. Det kan være en god idé at bruge Capstar Vet i 1-2 måneder inden anvendelse af Program Vet.

Tabletterne findes i 3 styrker, og skal derfor benyttes efter hundens og kattens vægt
De aktive stoffer bliver oplagret i fedtvævet, og afgives langsomt til blodet. Herefter optages stoffet af lopperne og overfører det til sine æg. Opbygningen af larveskellet, som er en typisk proces hos insekterne, blokeres. Herefter stoppes udviklingen af loppernes afkom med det samme. 24 timer efter første dosis stopper loppernes udvikling, og effekten opretholdes i en måned.

Hvad lægemidlet indeholder
Tabletterne findes i 3 styrker, 67,8 mg, 204,9 mg, 409,8 mg lufenuron. De øvrige hjælpestoffer er laktose og farvestoffer, jernoxid samt titandioxid. (E171 og E172).
Program Vet til hunde og katte er et lægemiddel, og må derfor kun sælges til personer, der er over 15 år. Produktet ombyttes selvfølgelig ved produktmangler, se mere i vores leveringsbetingelser.

Bivirkninger ved Program Vet
Der er enkelte bivirkninger ved brug af Program Vet. I sjældne tilfælde kan der være opkast eller diarré hos hunden eller katten. Disse symptomer er som regel af forbigående karakter.

Doseringer
Der er selvfølgelig en doseringsanvisning på pakken. Derfor er det vigtigt at læse indlægssedlen meget nøje, før man tager produktet i brug.
Anvisningen for hunde er:
Hund: 10 mg. lufenuron/kg. en gang om måneden.
For at få fuld effekt af tabletterne skal de helst gives med et fuldt måltid eller blandes direkte i foderet.
Program Vet kan derfor gives til alle hunde - inklusive de, som er drægtige eller diegivende hunde, samt hvalpe, der får fast føde.

Anvisningen for katte er:
Kat: 30 mg. lufenuron/kg. en gang om måneden.
Miksturen skal gives sammen med foder. Miksturen blandes i foderet. Det kan dog også gives direkte i munden ved at klemme indholdet ud på den bageste del af tungen på katten. Program Vet kan gives til alle katte inklusive drægtige og diegivende katte samt killinger, der får fast føde.

Hvilke overvejelser skal man gøre inden brug af Program Vet?
Program Vet virker ikke på voksne lopper. Er din hund eller kat allerede angrebet af mange lopper ved behandlingens start, anbefales det, at man anvender et produkt til voksne lopper. Her kan det anbefales at bruge Capstar Vet.
Man skal huske, at det er nødvendigt, at alle katte og hunde, samt hvalpe og killinger (der spiser fast føde) i husstanden behandles. Til kat anvendes Program Vet mikstur for at sikre, at alle lopper og æg er væk.

Advarsel!
Program Vet opbevares altid utilgængeligt for børn. Det må ikke opbevares sammen med nærings- og nydelsesmidler samt foderstoffer. Brug altid produktet inden udløbsdato - denne er angivet på pakningen.

Om tabletkure
I Danmark finder der desværre ikke så mange tabletkure til bekæmpelse af lopper som i udlandet. Dette skyldes til dels den stramme lovgivning om tilladelse af aktive stoffer i loppemidlerne, men også det danske marked. Tabletkure kan virke på en af to følgende måder:
- Capstar dræber voksne lopper. Stoffet nitenpyram forstyrrer nervetransmissionen hos de voksne lopper. Dette gør, at lopperne bliver dræbt. Produktet er godt i forhold til, at det virker med det samme. De fleste lopper dør inden for 30 minutter, og den endelige og optimale effekt opnås inden for 24 timer, men det har ingen langtidseffekt.
- Program Vet forhindrer lopperne i at udvikle sig. Stoffet lufenuron lagres i fedtet hos hunden eller katten og frigives løbende i blodet. Lopperne optager herefter stoffet fra hundens eller kattens blod og dette videreføres til loppeæggene. Efter optagelse stoppes dele af loppernes udvikling, hvilket steriliserer lopperne. Virkningen starter fra 24 timer efter første dosis og effekten vedvarer i ca. 1 måned.

Bekæmp lopperne i dit hjem
Hyppig støvsugning vil hjælpe til med at mindske bestanden af lopper i hjemmet - det kan dog ikke udrydde dem. Støvsugerposen bør kasseres hurtigst muligt efter endt støvsugning. Ting som sengetøj og tæpper, som din hund eller kat har sovet i, bør kasseres. Loppebekæmpelse kan foretages på flere måder. Brug af langtidsvirkende loppemidler dræber de voksne lopper på alle hjemmets kæledyr og forhindrer, at lopperne formerer sig. Loppemidler, der forhindrer lopperne i at udvikle sig, kan eventuelt bruges på katte eller hunde for at stoppe umodne lopper i at blive modne. For at denne type loppemidler skal virke er det vigtigt, at alle potentielle loppeværter i hjemmet behandles. Det vil sige alle dine kæledyr, der kan have lopper.

Lopper
Lopper er parasitter, der plager hunde og katte på verdensplan. Lopperne kan være årsag til, at hunde og katte udvikler allergi overfor bid af lopper. Dette kan medføre hudforandringer hos dyrene. Lopperne kan være mellemvært for bændelorm, og de kan på denne måde være årsag til bændelormsmitte hos hundene eller kattene. Loppens livscyklus er afhængig af både fugt og varme. Lopper som helhed er umulige at udrydde, da de har naturen som reservoir og en sindrig livscyklus. Lopperne springer på enten hund eller kat kort tid efter, at de er klækket.
Hundelopper er et blodsugende insekt, som udvikler sig fra æg til larve og derefter til puppestadie og så til en voksen loppe. Den voksne loppe er ca. 1,5 – 3,5 mm. lang, den er brun/sort og det er meget almindeligt, at hunde har hundelopper. Det er også meget almindeligt, at det er katteloppen, der giver hundene problemer. Man kan se hundelopper med det blotte øje, hvorimod det kan være mere besværligt at spotte katteloppen.
For at lopperne kan lægge æg skal de suge blod fra en hund eller kat. Hun-loppen lægger op til 15 æg pr. dag i dyrenes pels. Æggene drysser fra hundens pels ned i omgivelserne, hvor de klækkes og forpupper sig.
Afhængig af temperatur og luftfugtighed udvikles der en puppe for en ny loppe, indenfor en periode på 12 dage og til ca. 1 år. Dette kan hurtigt blive til et kæmpe antal lopper, og det bliver noget uoverskueligt. Derfor er det vigtigt, at hunden behandles med et lægemiddel, som slår lopperne ihjel, før de begynder at lægge alle deres mange æg.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Altid hurtig levering 😀 og god …
Altid hurtig levering 😀 og god hundefoder til en god pris 🤗
20.11.2017 - MOGENS NIELSEN
Hurtigt og nemt
Hurtigt og nemt, samt meget praktisk, når man ikke har bil.
20.11.2017 - Inger Merete

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.