GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Tilbehør
Hos os finder du blandt andet akvarienet, termometre, algefjernere, fødekasser, nano-tilbehør, lim, silikone, akvarieunderlag, foderclips, akvarieslanger og korallim. Uanset om du blot skal rengøre dit akvarium eller udbygge det, bør du tage et kig her på siden.

Akvarieslanger

Hos Petworld.dk finder du et udvalg af akvarieslanger i flere forskellige størrelser. Vi sælger akvarieslanger i metervis, hvilket betyder, at du kan få lige præcis den længde slange, du har behov for. Akvarieslangen kan benyttes til f.eks. akvariepumpen og kan nemt gemmes/skjules i enten akvariet eller i akvarieskabet. Akvarieslangen leveres i en diskret grøn farve, der matcher eventuelle grønne planter i akvariet og kan herved nemt skjules bag planterne. Vi tilbyder ligeledes luftslanger til luftpumper. Luftslanger sælges også i metervis og igen er det nemt og hurtigt at bestille den ønskede længde. Skulle du være i tvivl omkring valg af akvarieslange, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning.

Akvarieunderlag

Når du opstiller dit akvarie, er det vigtigt, at dette står fuldstændig i vatter inden der påfyldes bundlag, dekoration og vand. Dette skyldes, at står akvariet skævt kan dette give sig i glasset og glasset kan risikere at revne / springe. Vi anbefaler, at du lægger et akvarieunderlag / akvariemåtte under akvariet. Dette underlag er med til at stabilisere akvariet, så dette ikke glider på akvariebordet. Ligeledes er akvariemåtten / akvarieunderlaget med til at skåne akvariebordet, hvis der skulle løbe vand over kanten af akvariet under f.eks. rengøring. Akvariemåtten / akvarieunderlaget er også med til at skåne akvariebordet, så der ikke kommer ridser eller trykmærker, når akvariet står på det.

Plantesaks

For at opnå et veltrimmet og flot udseende planteakvarie kræver det, at planterne jævnligt trimmes og klippes til. Ved at trimme og klippe planterne med jævne mellemrum opnår du flotte og store planter. F.eks. bliver små bundplanter endnu tættere ved klipning og du får et tættere bunddække i akvariet. Trimmer du dine stængelplanter opnår du en tættere og mere busket plante. Vi anbefaler, at du benytter en plantesaks til at trimme dine planter. Med en plantesaks gør du arbejdet nemmere for dig selv, da denne type saks er udviklet til formålet. Vi kan anbefale plantesaksen fra Tropica, en af fordelene ved lige netop denne plantesaks er, at den har en S-form. S-formen gør det nemt at trimme selv små akvarier, ligeledes er saksen lavet i børstet rustfrit stål og er derfor af en god kvalitet.

Siphon starter – Gør akvarie ”støvsugningen” nemmere

Akvariet kræver jævnlig vedligeholdelse og en del af denne vedligeholdelse går ud på at skifte vandet i akvariet, svarende til cirka 1/3 del af vandet. For at kunne ”støvsuge” akvariebunden med akvariestøvsugeren, skal der skabes et undertryk i denne, så den kan suge. Det er ikke altid lige sjovt, at skulle lave dette undertryk selv – ved brug af egen mund. Vi anbefaler derfor, at du anskaffer dig en Siphon-starter. Dette produkt er nemt at tilslutte akvariestøvsugerens slange. Når Siphon-starteren er tilsluttet er det hurtigt og nemt at skabe undertryk og herved støvsuge akvariebunden ren.

Akvariesilicone i sort og klar
Akvariesilicone kan blandt andet benyttes til at forsegle og tætne akvarieskabet indvendigt. Hos Petworld.dk finder du den populære akvariesilicone i både farven klar og i sort. Du kan derfor altid finde en silicone, der matcher farven til dit akvarie og akvarieskab.

Den populære poster fix lim

Skal du isætte en poster baggrund i dit akvarie? Så finder du limen her. Det er ikke ligegyldigt, hvilken lim du benytter, når du skal isætte din baggrund. Mange lime indeholder f.eks. stoffer, der er skadelige for dine akvarie fisk og planter, og bør derfor ikke benyttes i akvariet! Disse stoffer kan i værste fald slå alt liv i akvariet ihjel. Vi anbefaler derfor altid, at du kun benytter posterlim udviklet specielt til akvariebrug. Hos Petworld finder du posterlim specielt lavet til opsætning af baggrunde med mere i akvariet. Limen indeholder ingen skadelige stoffer, og er nem at arbejde med. Ved opsætning af en poster baggrund skal du blot påføre limen bag på posteren i midten. Herefter sættes posteren på det ønskede sted i akvariet og limen fordeles samt  eventuelle luftbobler fjernes ved at glatte baggrunden ud på glasset. Du kan eventuelt benytte et kreditkort eller lignende til dette. Det er nemt og hurtigt. Limen skal blot tørre helt inden du kan påfylde vand i akvariet.

Plantetang / plantepincet

Det kan være en udfordring af omplante planter i et i forvejen etableret akvarie, specielt hvis der er tale om et mindre akvarie, hvor pladsen er lidt trang. Her kan det være en fordel, at benytte en plantepincet eller plantetang. Med dette akvarieredskab kan du nemt plante nye planter i akvariet, da pincettens form er med til at gøre plantningen nemmere. Plantepincetten / plantetangen er effektiv til både små bunddækkende planter og større baggrundsplanter. Plantetangen kan også benyttes til at fjerne døde planteblade med mere i akvariet.

Korallim

Har du saltvandsakvarie og skal sætte koraller eller anden dekoration fast i akvariet, kan vi anbefale dig at benytte korallim til at fastsætte eventuelle koraller. Korallim er udviklet til brug i akvariet og har derfor en særlig sammensætning, der gør, at limen holder til brug i saltvand. Limen er ekstra holdbar og nem at arbejde med. Der påsættes blot en smule lim på korallen eller dekorationen og herefter sættes denne fast det ønskede sted i akvariet – nemt og hurtigt.


Digital timer

Lyset i akvariet skal tændes og slukkes dagligt, og det kan til tider være lidt irriterende at skulle huske på dette i en travl hverdag. Løsningen kan i stedet være at tilslutte et ”tænd / sluk ur”. Hos os finder du en digital timer, der kan benyttes både til akvariet, men også til terrariet. Timeren kan indstilles i flere funktioner og er nem at indstille. Du skal blot følge den medfølgende vejledning til indstilling af timeren.

Fødekasser i plast og net
Fødekasser i plast placeres i vandet og holder sig selv oppe ved hjælp af luftlommer i siden, mens fødekasser i net hænger på kanten af akvariet, så der er den strømning, der bør være. Vi har også et udvalg af opbevaringskasser, som er velegnede til fisk, der har brug for at komme i karantæne grundet diverse sygdomme, så du undgår at smitte de øvrige fisk i akvariet. Prøv f.eks. fødekassen fra Trixie. Denne fødekasse kan du benytte både til ungefødende fisk og til opdræt af æglæggende fisk. Fødekassen har riller i siderne, hvilket er med til at give en god vandcirkulation i fødekassen. Der medfølger udtagelige skillevægge, så fødekassen nemt og hurtigt kan inddeles i flere rum, hvis der er behov for dette. Udover at benytte fødekassen som en fødekasse, kan den også benyttes til introduktion af nye fisk til akvariet. Ved at putte fiskene i en fødekasse, inden de lukkes ud i akvariet, kan de nye fisk tilpasse sig akvariet uden risiko for at blive jaget af de øvrige fisk.

Opdræt af fisk

For rigtig mange akvarister er guppyen den første fisk, man forsøger at opdrætte. Dette skyldes, at denne yndede selskabsfisk er forholdsvis ynglevenlig og hurtigt af sig selv begynder at yngle i akvariet. Det sværeste ved at opdrætte guppyer er at undgå, at forældrene eller andre fisk i akvariet æder de nyfødte unger. Det er forholdsvis nemt at få guppyen i leg, og fra parringen går der mellem fire til seks uger inden hunnen føder. Hunnen føder levende unger og kan få fra 20 til 100 unger pr. gang. Kuldstørrelsen hænger sammen med, hvor stor hunnen er. Det er nemt at se på en guppy hun, om hun er drægtig eller ej. Når hunnen er drægtig kan man tydeligt se, at hunnen er meget rund om bugen. Guppyer kan opdrættes på mange måder, og nogle er mere seriøse end andre. Den nemmeste, men ikke så effektive måde, er at lade guppyerne klare det selv. Det eneste du skal gøre er at tilbyde guppyerne et stort og tætbevokset akvarie. Vi kan anbefale, at du tilbyder guppyerne planter med tætte blade, så ungerne kan gemme sig i planterne efter de er født. Ønsker du et seriøst opdræt af guppyer, anbefales det ikke at holde andre fisk sammen med guppyerne i akvariet. Ønsker du derimod ikke et seriøst opdræt, men synes at unger i akvariet kunne være sjovt kan du fint holde andre selskabsfisk sammen med dine guppyer. Du skal dog regne med, at en del af ungerne vil gå til, hvis du holder flere fiskearter sammen. Specielt barber og tetra har en forkærlighed for guppyunger og er hurtige nok til at fange disse de første tre uger. Ønsker du stadig at have et selskabsakvarie samtidig med, at du opdrætter unger, kan det anbefales at have et separat opdrætsakvarie og benytte en fødekasse. Når der benyttes et opdrætsakvarie og fødekasse, er det vigtigt at holde godt øje med den drægtige hun og først flytte hende, når fødslen er ved at gå i gang. Herved undgår du, at hunnen stresser for meget. Når ungerne er født kan de nemt smutte ud af fødekassen og over i opdrætsakvariet inden moderen kan nå at spise dem. Vi anbefaler, at ungerne bliver i opdrætsakvariet indtil de er store nok til, at de andre fisk i selskabsakvariet ikke kan spise dem længere. Der går som regel omkring to til tre uger inden ungerne er store nok. Guppyhunnen flyttes naturligvis tilbage til selskabsakvariet igen efter fødslen er overstået. Vandet i opdrætsakvariet og i fødekassen bør være det samme som vandet i selskabsakvariet, da du ellers risikerer at stresse hunnen ved flytningen frem og tilbage. Ungerne behøver ikke foder de første par dage, men bør herefter fodres med foder udviklet til små fiskeunger. Ungerne kan naturligvis også fodres med det samme foder de voksne fisk får, men du bør dog være opmærksom på at smuldre dette, så det er nemmere for de små fiskeunger at gabe over. Du kan i løbet af to til tre måneder kunne kønsbestemme ungerne. Har du et ønske om et mere seriøst opdræt, hvor du går efter farver, bør du sortere ungerne efter køn, så snart du kan se forskel på dem. Herefter bør du kun benytte de aller smukkeste til videre opdræt. Udover guppyen er sværdragen, mollyen og platyen også en yndet opdrætsfisk, da disse arter ligesom guppyen føder levende unger. Det er dog ikke kun de levende fødende fiskearter, du med fordel kan opdrætte. Også de æglæggende fiskearter kan med fordel opdrættes. Ligesom ved guppyen kan du med fordel benytte et separat opdrætsakvarie, når du opdrætter fiskene. Byg en rist, der ligger cirka 2 cm over akvariets bund og flyt en hun og en han over i opdrætsakvariet og er hunnen klar, vil hun gyde. Er hun ikke klar, kan du med fordel skille parret ad et par dage, og forsøge at sætte dem sammen igen. Når hunnen har gydet, fjernes både hunnen og hannen igen.

Når du forsøger at opdrætte dine egne fisk, er det vigtigt, at du er omhyggelig med at give ungerne de bedste betingelser under opvæksten. Dette betyder, at det ligesom ved almindeligt akvariehold, er vigtigt at skifte vandet jævnligt, holde øje med vandværdierne, og holde lyset og varmen optimal for den ønskede fiskeart. Når ungerne er født, anbefaler vi, at de fodres med et varieret foder og gerne levende foder. Herved opnår du at få stærke og farvestrålende fisk ud af dit opdræt.

Få dit akvarieudstyr leveret direkte til døren 
Bor du ikke i nærheden af en af vores mange butikker, kan du hurtigt og nemt bestille det ønskede akvarieudstyr på Petworld.dk. Så leverer vi det direkte til din dør inden for 1 – 3 hverdage. Er du i tvivl omkring valg af fødekasse eller andet akvarieudstyr, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning. Vi sidder altid klar med råd og vejledning til hvilket akvarieudstyr du har brug for.

Vi giver gerne råd og vejledning om akvarieudstyr
Vi har efterhånden mange års erfaring inden for akvarier, akvarieudstyr og akvarietilbehør og rådgiver derfor gerne. Køb akvarieudstyr og akvarietilbehør billigt hos os. Og husk: Vi har prismatch! Finder du derfor et af vores produkter billigere hos en af vores konkurrenter, matcher vi naturligvis prisen én til én.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Som altid en fornøjelse!
Som altid en fornøjelse at handle hos jer. Hurtig og nem bestilling og altid hurtig levering. De bedste anbefalinger herfra.
13.12.2017 - Tabita
Perfekt
Nem bestilling og meget hurtig levering
16.12.2017 - John

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.