GRATIS | Altid gratis levering til pakkeshops | GRATIS

Pressemeddelelser

26.06.18: Fuglehjem i Søndersø modtager 10.000 kr. fra Petworld

Cherwoods Fuglehus i Søndersø er så småt ved at være på fode igen, efter en dødelig virus hærgede fuglehjemmet tidligere på året. Fuglehjemmet modtager nu 10.000 kr. til genopbygningen fra Petworld Hjælper.

Det kom som et stort chok for Gitte Jensen, da hendes flok af farvestrålende papegøjer, som hun har taget til sig, fordi ingen andre vil have dem, blev ramt af den dødelige bornavirus tidligere på året.

Syv papegøjer døde, og én måtte aflives, inden udbruddet kom under kontrol.

- Det var simpelthen så trist. Vi havde en fugl, der på ingen måde viste tegn på sygdom, men som var bærer af virusset, og så smittede den simpelthen de andre fugle i flokken. Det er meget, meget trist at se sine fugle blive syge uden at vide hvorfor, siger Gitte Jensen, der inden udbruddet havde en flok bestående af 21 farvestrålende papegøjer – nu er der 12 tilbage.

Papegøjerne har hun igennem flere år modtaget fra personer, som ikke selv længere har kunnet tage sig af dem, og for at forhindre, at papegøjerne endte som vandre-papegøjer, hvor de bliver købt og solgt gang på gang, har Gitte Jensen taget sig af dem i sin voliere.

- Papegøjer knytter sig utrolig meget til deres ejere, så de kan føle sig helt amputeret, hvis de skifter ejer. Derfor beholder jeg dem hos mig og giver dem det blivende hjem, som de har brug for, siger hun.

 

En hjælpende hånd

Efter virusudbruddet har Gitte Jensen har haft nok at se med at få fuglehjemmet på fode igen.

- Vi har arbejdet hårdt med at få renset ned, malet og udskiftet net. Det har været en stor mundfuld – både tidsmæssigt, men også økonomisk med de mange dyrlægeregninger, siger hun.

Derfor blev Gitte Jensen også glædeligt overrasket, da hun for nylig modtog en opringning fra Petworld Hjælper med besked om, at Petworld Hjælper, der er sat i verden for at hjælpe dyr i nød, har bevilget 10.000 kr. til genopbygningen af Cherwoods Fuglehus.

- Det betyder alt for fuglehjemmet. Det betyder, at jeg ikke behøver ud og samle penge ind hos mine venner for at få økonomien til at hænge sammen. Nu kan jeg genopbygge fuglehjemmet efter alle kunstens regler, så det er jeg naturligvis lykkelig for, siger Gitte Jensen.

 

En ny start

Hos Petworld er direktør Jan Sørensen glad for, at man kan give fuglehjemmet i Søndersø en hjælpende hånd.

- Det er en trist historie, som forhåbentlig kan få en lykkelig udgang ved, at Gitte Jensen kan fortsætte sit arbejde med at give de fugle, som ingen andre vil have, et godt og værdigt liv, siger Jan Sørensen.

 

Hvis du ønsker at søge støtte eller kender nogen, der bør have støtte til et projekt, der hjælpe dyr i nød, så kan du ansøge Petworld Hjælper om støtte på petworld.dk.


2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

´