GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Pelsplejemidler til din gnaver
Gnavere har brug for pelspleje! Springer du pelsplejen over, bliver din gnavers pels fuld af filterknuder allerede efter et par dage, og så er der som regel kun ét at gøre: Klippe filtrene af. Som hovedregel siger man også, at gnavere skal i bad ca. en gang om måneden, hvis du vil undgå, at din gnavers pels bliver fedtet, beskidt og vanskelig at holde fri for filtre.  

Klipning af negle
Da mange gnavere går på blødt burunderlag, slider de ikke deres negle på samme måde som de ville gøre i det fri. Det er derfor en rigtig god idé dagligt at tjekke negle på din gnaver. Hvis neglende er for lange bør disse klippes. Hos Petworld.dk kan du nemt og hurtigt finde produkter til negleklipningen. For at gøre negleklipningen så nem som muligt og så stressfrit for gnaveren, er det en god idé først at vænne gnaveren til berøring af poterne. Du kan her med fordel benytte gnavergodbidder som positiv forstærkning under træningen. Når gnaveren er helt tryg ved, at du rører ved dens poter, kan det være en fordel, at en anden person holder gnaveren under negleklipningen. Vi anbefaler du benytter en saks specielt til gnavere. Placer gnaveren i skødet og tag stille og roligt fat i dens pote. Kløerne spredes ved, at man trykker blidt på poten. Den anden hånd benyttes til at klippe. Det anbefales, at du klipper, hvad der svarer til 1 – 2 mm. fra blodåren. Dette punkt er nemmest at se på gnavere med lyse negle. Skulle uheldet være ude og man ved et uheld kommer til at klippe for tæt på blodåren, kan blødningen stoppe ved hjælp af klip-stop. Da blødningen fra en negl kan vare længe og det kan være svært at holde gnaveren i ro i mens, vil vi anbefale, at man altid har Klip-stop liggende i huset.  Klip-stop påføres med en vatpind, som herefter holdes på den negl der er klippet for tæt. Blødningen vil herefter stoppe inden for få sekunder. Der er ikke nervevæv i det stykke af neglen der klippes af, men man kan alligevel opleve, at gnaveren brokker sig højlydt under negleklipningen. Vi anbefaler derfor, at man gør negleklipningen til en rar og positiv oplevelse for gnaveren. Dette kan gøres ved positiv forstærkning med godbidder efter negleklipningen.

Filtret pels?
Har du en gnaver med lang pels? Så oplever du måske nogen gange, at pelsen er blevet filtret? Selvom du er god til at børste din gnaver dagligt, kan man alligevel opleve, at pelsen ikke altid er pæn og glat. Med Tangle-fix og en god filterkniv kommer man langt, når pelsen skal udredes. Tangle-fix er med til skånsomt at fjerne filterknuder i pelsen, så mest mulig pels bevares. Efter brug af Tangle-fix kan pelsen nemt redes ud og vil igen fremstå glansfuld og smidig. Man kan også benytte en filterkniv til udredning af filtrer i gnaverens pels. Filterkniven redes igennem pelsen som en børste. Er der meget store filterknuder, bør du holde igen ved hårrødderne, for ikke at påføre gnaveren smerte ved udredningen af disse. Er der tale om meget store filterknuder, kan disse med fordel i stedet klippes af. Har gnaveren mange og uoverkommelige filterknuder i pelsen, anbefaler vi, at du søger professionel hjælp til udredningen af disse. Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af produkter, der kan hjælpe med udredningen af en filteret pels, ligeledes kan du finde produkter der hjælper til at holde pelsen fin og smidig.

Gnavershampoo
Er din gnaver blevet beskidt og trænger til et bad, anbefaler vi, at du kun benytter en shampoo lavet specielt til gnavere. Det frarådes på det kraftigste, at benytte shampoo beregnet til mennesker, da gnaveren har en anden ph-værdi i huden og du ved brug af et forkert produkt kan risikere, at din gnaver får eksem.
Hos Petworld.dk anbefaler vi, at du vasker din gnaver når du mener at det er nødvendigt. I langt de fleste tilfælde kan gnaveren holde sig selv ren.
De fleste gnavere er ikke glade for at bade, så for at undgå gnaveren bliver stresset og i begge får en dårlig oplevelse, vil vi anbefale du bader din gnaver på følgende måde: Tag en passende størrelse balje og fyld den op, så vandet har en højde der passer til din gnaver. Husk på gnaveren er ikke designet til at svømme. Gnaveren skal kunne stå fast på bunden af baljen, ellers risiker du, at gnaveren går i panik. Baljen fyldes med lunkent / varmt vand. Vandet må ikke være for varmt. Placer gnaveren i baljen og masser blidt shampooen ind i pelsen. Lad shampooen virke i et par minutter og skyl herefter shampooen ud af gnaverens pels. Det er en god idé, inden du putter gnaveren i baljen, at have et håndklæde klar. Herved undgår du yderligere stress ved at skulle finde et håndklæde frem med den ene hånd og samtidig holde en ikke så glad gnaver med den anden hånd. Gnub forsigtig gnaveren tør med håndklædet. Gnaveren placeres herefter på et værelse, der er varmt og uden træk. Tag først gnaveren ud fra dette værelse, når den er helt tør. Gnaverens pels skal være tør helt ind til huden. Er gnaveren stadig våd når du tager den ud af værelset, kan du risikere, at den bliver forkølet. Du kan også hælde shampooen direkte i vandet og mikse dette inden du sætter gnaveren ned i baljen. Masser blidt denne blanding ind i gnaverens pels og skyl herefter pelsen grundigt. Det er vigtig, at du får skyllet al shampooen ud af gnaverens pels. Gnavere er ikke glade for vand og du skal regne med, at vasker du din gnaver vil denne kæmpe i mod. Prøv dig frem med, hvilken bademetode, der passer bedst til dit og din gnavers temperament. Hos Petworld.dk kan du finde gnavershampoo specielt udviklet til gnaverens følsomme hud og pels.

Gnaverbørster, kamme og karter
Medmindre du er den heldige ejer af en langhåret gnaver, behøver de fleste gnavere ikke at få børstet deres pels så tit. Nogle gnavere fælder dog en del i visse perioder og skal du på udstilling med gnaveren, kan det dog være en fordel at børste pelsen igennem. Hos Petworld.dk kan du finde et stort udvalg af børster, kamme og karter. Vi anbefaler, at du benytter en børste, kam eller karte, der er lavet til gnavere - herved opnår du det bedste resultat. Karten er god til at tage underulden, mens børste og kammen er gode til at tage de yderste løse hår. Selvom de fleste gnavere er gode til selv at vedligeholde deres pels, kan en daglig børstetur være en måde at styrke dit og gnaverens forhold. Gennem en daglig børstning, kan du også hurtigere opdage, hvis gnaveren skulle have sår eller andre skader. Det vil derfor aldrig være en dårlig idé at børste sin gnaver dagligt.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Søgte efter det hundemad
Søgte efter det hundemad, som vi giver vores hund og fandt det hos petworld til markedets skarpeste pris. Hurtig og sikker levering til pakkeshop uden ekstra betaling. What's not to like ?
16.12.2017 - Lars Jensen
I only bought one item but it was …
I only bought one item but it was something that i couldnt find anywhere else and it was delivered really fast, so i was very happy.
13.12.2017 - Adriana

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.