GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Sikkerhed
En ting er helt sikkert. Du skal have ridehjelm på hver gang du rider! Faktisk vil det være det mest optimale, at have ridehjelm på så snart man er i stalden. Hesten er et stort dyr, meget større end os selv, og kan sommetider reagere utilregneligt.
Vi har alle hørt skrækhistorier om, hvad der kan ske, når man ikke bruger ridehjelm under ridning, og dette vil ingen af os risikere.
Der er nogle, der rider uden hjelm, og dette er direkte hul i hovedet. Der er utrolig mange risici forbundet med at ride uden hjelm. Der er nogle, der påstår, at de ikke får luft til hovedet med hjelm, men de fleste nyere ridehjelme er med indbygget ventilation – så dette burde slet ikke være et problem. Nogle ryttere mener også, at det er sejt at turde at ride uden hjelm. Dette er fuldstændig modsat. Det er ikke sejt at ride uden hjelm, det er utrolig dumt og farligt.

Komfort
I og med at det er en god idé at have ridehjelmen på hele tiden, er det også vigtigt at denne sidder ordenligt på hovedet og er komfortabel. Den må hverken stramme og give hovedpine, eller være for løs og glide ned i panden. Når man nu arbejder hårdt ude ved hesten, og eventuelt sveder, er det også rigtig godt, hvis der er ventilation i hjelmen – og at puderne inde i hjelmen kan tages ud og vaskes. Der findes mange forskellige variationer af ventilation i ridehjelme, hvilket kommer helt an på mærket. I flere hjelme kan man derudover købe nogle puder til at sætte indvendigt i hjelmen for bedre pasform og komfort. Hvis man rider meget udendørs i vinterhalvåret, kan det også være en god idé at have en hjelm med puder indvendigt- da man kan tage disse ud, så der er plads til at have en hue under, til at varme ørerne. Alternativt kan man købe nogle ørevarmere, der kun dækker og fylder på ørerne, som du kan have på under din ridehjelm for at holde ørerne varme.

Design
Der er utrolig mange forskellige ridehjelme med hensyn til design. Den klassiske dressurhjelm er beklædt med velour, hvorimod den klassiske springhjelm har en plastik skal. Fordelen ved plastik skallen er, at hvis man rider ude i regn, ryger dette bare af – hvorimod dette på dressurhjelmen misfarver velouren, og det gør sollys også.
Alt efter hvilken disciplin du rider, er det også populært med diverse simili og swarowski sten på hjelmen. Nogle hjelme har disse på fra fabrikken, imens andre kan man enten selv sætte på eller få professionelle til at gøre dette – eventuelt i et mønster eller bestemt form.
Hvis man starter stævner, skal man også sætte sig ind i den enkelte disciplins reglement. Der er forskellige regler fra disciplin til disciplin om, hvilken farve hjelmen må have.

Love & regler
Hvis du rider i en rideklub, der er medlem af Dansk Rideforbund, er det et krav, at du rider med ridehjelm – lige meget hvor gammel du er.
Der er regler for sikkerhedsgodkendelser af ridehjelme, hvis du skal ride stævner. Alle ridehjelme skal være testet og mærket for at du kan få lov at ride med dem til stævner.
Din ridehjelm skal være sikkerhedsgodkendt og mærket EN 1384, som er en standard inden for EU. Dette er meget vigtigt, hvis du vil ride stævner, men er også som udgangspunkt en god regel ved køb af ridehjelm – også selvom at du ikke rider stævner.
Til dressurstævner har du mulighed for at ride uden ridehjelm (såfremt du rider hest) – hvis du vel at mærke rider på et højt nok niveau. Dette kan læses på Dansk Rideforbunds hjemmeside under reglementer. Desværre er det ikke et lovkrav, at man skal ride med hjelm, ikke engang på vejene. Dog er dette en rigtig god idé, da man ellers kan komme utrolig slemt til skade.

Mål af hoved
Hvordan ved du så hvilken størrelse hjelm du skal have? Og hvad betyder størrelse 59? Hjelm størrelsen der står skrevet svarer simpelthen til centimeter. Hvis du bruger et målebånd skal du måle rundt om dit hoved – lige over ørerne og 2 cm over dine øjenbryn. Dette centimeter mål du får, er den ridehjelms størrelse, du skal vælge. Hvis dit hoved for eksempel er 57 centimeter, skal du bruge størrelse 57. Nogle hjelm producenter eller mærker har også nogle modeller, som man kan spænde ind og ud bagpå. Bagpå hjelmen sidder der en skrue anordning, hvor man kan gøre hjelmen enten større eller mindre. Disse hjelme, som man kan ændre i størrelsen, er typisk i størrelser som small, som gælder fra 51-54, medium fra 55-58 og maxi fra 59 og opover. Dette er dog ikke faste mål, der gælder for alle mærker, men bare et eksempel. Din ridehjelm må ikke sidde løst og rasle ovenpå hovedet. Uanset om du nikker hovedet frem og tilbage, eller fra side til side, skal hjelmen sidde fast hele tiden. Din hagerem skal også være spændt, så hjelmen ikke kan lette fra dit hoved.

Skift af hjelm efter styrt
Hvis du og din hest har været ude for et styrt, eller du selv er faldt af hesten, er det vigtigt at tjekke din ridehjelm godt igennem. Hvis du er landet på hovedet, eller har slået hovedet ned i jorden/ridebanen – skal du skifte din hjelm ud. Selvom hjelmen ser intakt ud, kan den være skadet indvendigt. Hvis den er skadet indvendigt, som du ikke kan se, kan den ved eventuelt næste fald flække helt, og derved ikke beskytte dit hoved.
Hjelmen skal også helst udskiftes hvis du taber den, især ned på hård jord eller underlag. For eksempel er de fleste staldgange lavet af beton, og det er ofte her man taber sin ridehjelm.
Det anbefales derudover, at man efter cirka 2 år med en hjelm, udskifter denne til en ny. Det kan godt være at du ikke har lagt mærke til at den har fået slag, men som årene går, bliver selve materialet, som hjelmen er lavet af, mere skrøbeligt. Derfor er det vigtigt at skifte ridehjelm med jævne mellemrum, for at være sikker på, at denne ikke har skader.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

100 % hurtig levering.
100 % hurtig levering.
18.11.2017 - Søren Jensen
Hurtigt og nemt
Hurtigt og nemt, samt meget praktisk, når man ikke har bil.
20.11.2017 - Inger Merete

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.