GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Hvorfor bruge ridestøvler?
Der er flere grunde til at bruge ridestøvler til ridning, både med hensyn til sikkerhed og funktionalitet.
Når du rider bruger du dine ben utrolig meget, disse er sammen med dit sæde det vigtigste hjælpemiddel til at kommunikere med hesten fra sadlen. Derfor er det vigtigt at støvlerne er komfortable og fungere efter hensigten.
Hvis du ikke har støvler på når du rider, kan sadlen irriterer dine ben og give skarvsår på ryttens ben. Dette er både smertefuldt under ridtet, men især også bagefter.

Valg af ridestøvler eller jodphurs
Når du skal vælge hvilke ridestøvler du skal have, skal du tænke over hvad du skal bruge dem til. Alt efter hvilken ridesport du og din hest dyrker, er forskellige former for støvler bedst. Ved dressur skal støvlen være lang og glat – der må ikke være hverken udsmykning eller kontrastfarver på skaftet.
Ved springning er der næsten ingen begrænsninger hvad gælder pynt og farver. De fleste springryttere foretrækker støvler med snøre ved fodryggen, da det i spring kræver at man har kortere stigbøjler – og herved skal bøje anklen mere. Derfor bliver det med snøre foran mere komfortabelt, i og med at man strækker og bøjer anklerne mere i springning.
Hvis man ikke rider konkurrencer under Dansk Rideforbund, kan man vælge at bruge jodphurs med enten leggins eller jodphursbukser. Disse kan i nogle tilfælde være rarere at have på, og de skal modsat lange ridestøvler ikke gåes så meget til. Hvis man vil ride konkurrencer med jodphurs og leggins, er det vigtigt at skaftet er glat og samme farve som støvlen.
Det er en god idé lige at tjekke reglementet for udstyr både for hest og rytter igennem hvis man vil starte konkurrencer.

Sikkerhed
Støvlerne skal helst være nogenlunde smalle i snuden, da de ellers kan risikerer at sidde fast i bøjlen. Der skal også være en hæl på støvlerne, for at undgå at hele foden glider igennem bøjlen hvis uheldet skulle være ude. Hvis der er snøre i støvlen, skal disse være bunden forsvarligt, og helst bundet indvendigt. Dette forhindrer at snøren kommer til at sidde fast i stigbøjlen. Umiddelbart plejer man ikke at anbefale at ridestøvler og sko bruges i stalden, men hvis man gør dette – er det en god idé at købe et par med stålsikring i snuden, i tilfælde af at hesten kommer til at træde en over foden. Alternativt kan man anskaffe sig et par staldstøvler hvor der er sikkerhed i snuden. Ridestøvler er heller ikke designet til at bruge til at gå i, og alt skidtet fra staldgang og boks er ikke godt for holdbarheden af støvlen.

Mål af støvler
Når du skal have nye støvler er det selvfølgelig vigtigt at de passer ordenligt, både i foden og i skaftet. For at kunne bedømme bedst muligt hvilke støvler man kan passe, er det en god idé at måle sine ben. Hvis du er højre benet skal du måle højre ben, og omvendt hvis det er venstre. Sæt dig ned på en stol med knæet i en ret vinkel, og sid afslappet. Mål først fra gulvet og op til knæhasen, langs lægmusklen. Dette mål giver dig en indikation for hvor høj målet på din støvle skal være.
Derudover skal du også måle omkredsen af din læg. Denne er næsten den vigtigste, da støvlerne hverken må sidde for stramt eller for løst. Mange støvler og skafter har et elastikindlæg ved siden af lynlåsen, hvilket gør pasformen meget bedre.
Med hensyn til fodstørrelsen er det som regelt samme størrelse som du bruger i almindelige sko, dog med forbehold for forskel på mærker.

Pasning og vedligehold
Støvler og sko lavet af læder har ikke godt at mudder, støv og er heller ikke velegnet til at muge ud i. Som skrevet tidligere er ridestøvler heller ikke udformet til at gå rundt i, og man kan derfor komme til at slide dem uhensigtsmæssigt.
Selv ridebanesand er ikke godt for støvlerne, hverken læderet eller syningerne. Det er en god idé at tørre ridestøvlerne af efter brug med en tør klud, for at få det værste sand og lignende af. Støvler har også rigtig godt af at blive pudset, men vær' opmærksom på at støvler ikke skal have læderfedt, da dette gør dem bløde og får dem til at falde sammen.
Hvis du skal pudse dine støvler skal du bruge almindelig skosværte, og gerne pudse dem efter med en børste hvor du har trukket en nylonstrømpe udenover. Hvis dine støvleskafter/leggins ikke er lavet af glat læder eller lignende materiale, kan du med fordel børste dem med en stiv børste. Brug endelig ikke vand på dem, da der så kan komme misfarvninger.

Rytterens opstilling
For at kommunikere med hesten på bedst mulig måde, er det vigtigt at rytteren har den korrekte opstilling for at få hjælperne til at indvirke korrekt på hesten. Hertil er det også vigtigt at have de rigtige støvler, for at benene sidder korrekt. Man skal have bøjlerne ude på tæerne, og det er utrolig vigtigt at hælene altid peger nedad. Man skal altid sørge for at knæene ligger godt ind til sadlen og herved hesten, da tæerne ellers vil komme til at pege udad – hvilket ikke er anatomisk hensigtmæssigt for hverken hest eller rytter.
Hvis man som rytter glemmer at presse eller pege hælene nedad under ridning, vil hele din krop komme i ubalance og kommunikationen bliver ødelagt. Dine ben skal nå så langt ned om hesten som muligt, men du skal stadig kunne have hælene nedad og kunne rejse dig en smule i sadlen.
Med selve sædet skal man selvfølgelig også sidde i balance, når man nu har benene så langt nede så muligt, skal man sidde halvt på den forreste del af sædeknoglerne. Bevæger vi os ad af på rytterkroppen, skal man sidde med ret ryg med et let svaj, og brystet godt frem. Albuerne skal være inde ved kroppen, her kan man eventuelt tage aviser under armene for at lære det.
Alt dette giver i helhed en god opstilling, men det kræver hårdt arbejde at få den perfekte opstilling. Dette kræver hårdt samarbejde med en træner, der kender både hest og rytter.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

God oplevelse,hurtig levering,perfekt …
God oplevelse,hurtig levering,perfekt 😘👍
13.12.2017 - Pia Dalsgaard Krak
Søgte efter det hundemad
Søgte efter det hundemad, som vi giver vores hund og fandt det hos petworld til markedets skarpeste pris. Hurtig og sikker levering til pakkeshop uden ekstra betaling. What's not to like ?
16.12.2017 - Lars Jensen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.