GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
MAGIC STRIGLE KARDESK
17 CM
ASSORTEREDE FARVER
KARDESK
(5701883257813) Fri fragt  
 
DKK 39,95
MAGIC STRIGLE KARDESK
14 CM
ASSORTEREDE FARVER
KARDESK
(5701883257806) Fri fragt  
 
DKK 39,95
Hvorfor strigler man sin hest?
Det danske vejr som vi kender det bedst, er størstedelen af tiden fyldt med regn – og med regn på en hestefold kommer der mudder, hvilket hestene går og ruller sig i. For meget mudder i pelsen er ikke godt for huden, da huden derved har sværere ved at ånde. Derudover kan det også gøre ondt på hesten med alt det tørrede mudder i pelsen, det trækker og strammer i huden. Og vil alle hesteejere ikke gerne have at hesten ser flot og skinnende ud? Især under ridning og træning vil alle ryttere da have hesten til at se godt ud. Hvis man ikke sørger for at hesten er soigneret inden ridning, er der fare for at hesten får gnavsår af udstyret grundet den beskidte pels. Ved at man strigler sin hest, får man også tjekket hele hestens krop og hud igennem, om denne eventuelt har skrammer, buler, knopper eller er øm nogle steder. Dette kan have vidt forskellig betydning, og alt efter størrelse og udbredelse kan det være en god idé at give dyrlægen et opkald.  

Hvilke strigler skal man bruge?
Det er altid en god idé at starte med en gnubber. Denne bruger man ved at køre den rundt i cirkler på hestens krop, dog ikke i hovedet og på benene. Ved brug af gnubberen fjerner man alt det tørre mudder der sidder på hesten, samtidig med at man får stimuleret alle hestens muskler – og derved øger blodcirkulationen. Alternativt kan man bruge en blød massagebørste. Den kan ofte nå dybere ned imellem hårene og løsne mudderet, men fjerner det ikke lige så effektivt som gnubberen. Når man har brugt gnubberen står alle hestens hår typisk ud til alle sider, og peger slet ikke i hårretningen. Så er det en god idé at bruge en plastikbørste med tænder, som sørger både for at alle hårene ligger i den rigtige retning, og samtidig fjerner de sidste rester af tørret mudder. Efterfølgende kan man bruge en børste med blødere hår, enten lang- eller korthåret. Langhåret er bedst til hvis hesten er meget støvet, og til slut den bløde med korte hår for at give en flot finish. Hvis det er svært at få det sidste støv af hesten, kan man bruge en opvredet klud og tørre hesten af i hårretningen. Hvis hesten har brug for det, kan man også rede dens man og hale. Det er en god idé at bruge et produkt, der gør det nemmere at rede ud, eller alternativt pille halen og børste den med hænderne i stedet for at rede den.  

Hove og rensning
Som sidste led i striglingen kommer hovrensning. Det er utrolig vigtigt at rense hove på sin hest, helst hver dag og meget gerne flere gange om dagen. Heste har et meget følsomt punkt i hoven kaldt strålen – og her kan der sætte sig sten og lignende fast, hvilket kan ende med at hesten får smerter i hoven og bliver halt. Hvis hesten har en sten i hoven igennem længere tid er der også risiko for, at det kan ende med at hesten får en hovbyld, hvilket er svært og besværligt at behandle. Når du renser hestens hove skal du også lægge mærke til, hvordan hoven ser ud, både udvendigt og indvendigt. Er hoven flækket udenpå, eller er strålen inden i ved at trævle og lugte? Så er det en god idé at ringe til smeden og få ham til at kigge forbi. Om sommeren kan hovene godt være meget tørre, og derved have lettere ved at flække. Løsningen på dette er at hovene skal have masser af vand. En god idé er at træne din hest til at stå med benene i murespande, og så fylde disse op med vand. Start med en spand af gangen for at mindske risikoen for at hesten går i panik.

Båndet mellem hest og rytter
Der er og vil altid være et specielt bånd imellem hest og rytter. Dette styrkes i al omgang med hesten, og især også i den daglige strigle rutine. Det samvær man har med sin hest er noget helt unikt. Hest og rytter kender hinanden bedst, og samarbejdet om træningen bliver også kun bedre af, at båndet styrkes. At gå og nusse og strigle om sin hest bygger kun mere på dette bånd.  

Dækkenhest
Selvom din hest har dækken på, skal den selvfølgelig strigles alligevel. Hesten skal have dækkenet af mindst en gang dagligt, for at huden og pelsen får luft. Ellers kan du risikerer at hesten får svamp i huden, eller diverse andre hudsygdomme. Hesten vil også nyde at få en god lang strigletur, når den får dækkenet af. Dækkenet sørger for, at alle hår ligger den samme vej. Dækkenet gør dog også, at hesten ikke kan rejse sine hår og få luft til huden. Selvom din hest måske er klippet skal denne selvfølgelig stadig strigles. Igen er det for at øge blodcirkulationen, og undgå diverse hudsygdomme og gener.  

Svedskraber
Efter træning eller en god lang ridetur på en varm sommerdag, er hesten ofte svedig. Her er svedskraberen en fantastisk hjælp til at få skrabet det meste af sveden af hesten, så denne nemmere kan afkøle. Ligeledes er svedskraberen et godt værktøj at have i striglekassen, når hesten er blevet vaske af, da svedskarberen kan benyttes til at skrabe vandet af hesten. Ved at skrabe vandet af hesten efter vask, hjælper du din hest til at tørre hurtigere.


Pelspleje med fodring
Hvis din hest har utrolig dårlig pelskvalitet kan dette sagtens også skyldes forkert fodring. Hvis din hest ikke får de vitaminer og mineraler den har brug for, vil det vise sig på pels og hove. Pels, der er mat, ugler og er uens i farve og længde – er ikke en sund pels. Spørg din dyrlæge hvilket foder denne vil anbefale til din hest, hvis du har disse problemer. Derudover er strigling ikke kun godt for både pels og hud, i forbindelse med at blodcirkulationen bliver øget i huden, men forbedrer også både udseende og kvalitet af pelsen. I fældningsperioden kan det være nødvendigt at give hesten et ekstra skud vitaminer, da hesten bruger mange ressourcer på at skifte pels. Den bedste strigle til at hjælpe hesten med fældningen er en Furminator – samme, som man bruger til sin hund og kat. Furminatoren er lavet specielt til at tage den løse underuld på dyr.

Ekstra forkælelse Brug en gnubber eller en massagebørste til at forkæle din hest lidt ekstra. Gnub den godt på alle de rigtige steder, hvor man kan se, at hesten nyder det! Ofte er det de steder, hvor der typisk sidder udstyr, eksempelvis i gjordlejet eller bag ørene.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Perfekt
Nem bestilling og meget hurtig levering
16.12.2017 - John
Er meget tilfreds med købet og super …
Er meget tilfreds med købet og super hurtig levering
16.12.2017 - Annette Borup Hansen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.