BLACK FRIDAY - TAST RABATKODEN "BLACK" OG FÅ 21% YDERLIGERE RABAT

GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Katte har også brug for tandpleje
Stadig flere og flere katte får tilsyneladende problemer med deres tænder. Det kan der være mange forklaringer på. Men det er helt sikkert, at god tandhygiejne er et middel til at undgå dette. Ligesom os mennesker, kan katte også få smertefuld tandproblemer! Det er derfor uhyre vigtigt, at du på dagligt basis foretager en grundig afrensning af kattens mundhule og tænder.  Ved daglig pleje af din kats tænder, opnår  din kat en optimal følelse af velvære og dens tænder og mundhule holdes rene og friske. Det er videnskabeligt bevist, at tandbørstning er den mest effektive måde at undgå tandproblemer hos katte. Hvis der allerede er dannet tandsten, er det nødvendigt at få renset disse væk med en ultralydstandrensning hos dyrlægen. Derefter kan man starte forfra med at forebygge dannelsen af nye tandsten ved hjælp af tandbørstning. Hos Petworld.dk anbefaler vi derfor, at du dagligt børster tænder på din kat, da det er jo altid er bedre - og billigere - at forebygge, end at behandle.
Det kræver træning, at lære katten at acceptere tandbørstningen. Vi anbefaler derfor du starter træningen kort tid efter du har fået killingen. Start med at lære killingen at få løftet læberne, når killingen har lært dette, tager du almindeligt vand på en finger og vender killingen til at du rører ved tænderne. Når killingen er tryg ved dette, kan du købe en tandbørste og tandpasta til katte og langsomt vende killingen til, at du benytter dette. Brug altid kun tandpaste beregnet til katte! Katten kan ikke tåle det tandpasta vi selv bruger og kan blive meget syg hvis dette bruges. Hos Petworld.dk finder du alt hvad du skal bruge til den daglige tandpleje af din kats tænder.
Katten fødes tandløs og først i begyndelsen af anden levemåned bryder dens mælketænder frem. Tandskiftet til de blivende tænder begynder i ca. 4 måneders alderen og afsluttes, når katten er ca. 6 måneder gammel. Hjørnetænderne er de sidste, der skiftes.


Effektiv tandpleje
Du kan eventuelt bruge en tandbørste med dobbelthoved for at gøre tandbørstningen lettere. For at gøre tandbørstningen til en hyggelig stund, bør du give dig god tid hertil i starten og eventuelt bruge en tandpasta med leversmag, som smager godt. Hvis din kat absolut ikke bryder sig om at få børstet tænder, kan du også benytte andre tandplejemidler som eksempelvis PlaqueOff, KW mundrens eller Virbac vet aquadent. PlaqueOff har en antibakterielvirkning og er samtidig med til at reducerer tandsten. PlaqueOff kan nemt iblandes kattens foder. Virbac vet aquadent hældes direkte i kattens drikkevand og er med til at bekæmpe tandplak. Mundrens er et godt supplement til den daglige tandbørstning. Hos Petworld.dk finder du altid et bredt udvalg af tandplejemidler til katte.

Tandbørster
Hos Petworld.dk kan du købe flere forskellige tandbørster til katte. F.eks. et tandbørstesæt, der består af to tandbørster. Hver tandbørste har to hoveder. Det store børstehoved bruges til at holde kindtænderne rene. Petosan tandbørsten har to børstehoveder i en vinkel og er designet til let at fjerne plak og tandsten. Den er udviklet i samarbejde med skandinaviske tandlæger, dyrlæger og ledende tandbørste-fabrikanter. Tandbørsten fås i 3 størrelser. Fingertandbørsten i mikrofiber giver en nem rengøring af tænderne og mundhulen uden brug af tandpasta. Fingertandbørsten er en  antimikrobiel, kemikaliefri og selvrensende mikrofiberklud. Med fingertandbørsten i microfiber kan du nemt rengøre kattens tænder og herved opnå en optimal tandpleje. Fingertandbørsten hjælper med at fjerne plak og bakterier i munden på katten.
Mickrofiber fingertandbørsten er især velegnet til små katte og killinger.
 Du kan også vælge en elektriske kattetandbørste med udskifteligt batteri og hoved, denne er yderst effektiv mod plak. Den elektriske tandbørste kører med 20.000 bevægelser i minuttet  og Petosans elektriske tandbørste er lydløs, så katte har nemt ved at acceptere den. Børsten er vinklet 45 grader, hvilket gør at tændernes yder- og inderside renses samtidig.   Vi anbefaler dog, at du langsomt tilvender katten til den elektriske tandbørste.

Tandrens
En tandrenser i stål fra KW er et godt redskab til at fjerne plak og tandsten hos katte. Denne sikrer en sund mundhygiejne. Tandrenseren fås i både en spids og en skrå udgave.

Tandpasta
Hos Petworld.dk fører vi flere forskellige slags tandpasta. Pet Clean tandpasta til katte med leversmag er specielt udviklet til kæledyr og hjælper med at fjerne plaque og forhindrer opbygningen af tandsten. Pet Clean tandpasta smager af lever og der skal ikke ”skylles” ud efter brug. Aptus er en enzymatisk tandpasta. De virksomme stoffer opretholder balancen i mundens naturlige mikroflora. Pastaen virker på tænder og mundslimhinden ved at opløse plak og herved hæmme de bakterier, som forårsager nydannelse af plak. Herved forhindres også dårlig ånde. Undgå at bruge almindelig "mennesketandpasta", da det kan være farligt for din kat.

Mundrens og mundskyl
KW har udviklet en mundrens, som medvirker til at rense mund og svælg, og modvirker dårlig ånde. 
Kan anvendes både til hund og kat. Må dog ikke benyttes, hvis der er betændelse.
 Petosan mundspray fjerner dårlig ånde og mindsker dannelsen af plaque. Den har en frisk smag af mint. Det er kun nødvendigt at spraye en lille smule på gummerne af din kat for at opnå den ønskede effekt.  Virbac vet aquadent er et mundskyldemiddel der fyldes direkte i kattens drikkevand. Dette er med til at rense kattens tænder og virker antibaktiel. Virbac vet aquadent har en smag de fleste katte kan lide og de fleste katte accepterer derfor hurtigt dette middel.

De vigtige tænder
Husk, at tandbørstningen skal være en fast rutine og en god oplevelse for katten, der som belønning bagefter kan få nogle godbidder. Afslut altid børstningen med at lege med katten og dens yndlingslegetøj eller en anden aktivitet, som den synes rigtig godt om. Således kan den også forbinde tandbørstningen med det gode, der skal ske bagefter.  Du får den bedste effekt af tandbørstningen, hvis du gør det til en fast daglig rutine, men et par gange om ugen vil også have en god effekt. Hvis tandbørstningen ikke fungerer for jer, findes der forskellige fodertyper, som forebygger dannelsen af tandsten. Tag eventuelt en snak med din dyrlæge, hvis du er i tvivl. Der er ingen undskyldning for dårlig tand- og mundhygiejne. Hos Petworld.dk finder du alt, hvad du skal bruge.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

God service og hurtig levering til en …
God service og hurtig levering til en sulten labrador 😉
21.11.2017 - Christina Sørensen
Super betjening- hurtig og flink …
Super betjening- hurtig og flink service og levering👍😊
23.11.2017 - Eva Petersen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.