GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Bredt udvalg af udvendige akvariepumper
For i længden at kunne have et velfungerende akvarium, er det nødvendigt med en permanent filtrering. Filtret opfanger urenheder i vandet og holder vandet klart og rent. Samtidig bliver de skadelige ekskrementer fra fiskene nedbrudt ved hjælp af de baktier, som koloniserer filtermassen. Filtermaterialet i akvariepumpen indeholder alle de ”gode” bakterier, som er med til at holde dit akvarie sundt og velfungerende. Det er derfor vigtigt at vælge sin akvariepumpe med omhu, da denne har en stor betydning for at få et velfungerende akvarium.

Spandfiltre?
Udvendige akvariepumper befinder sig, som navnet siger, uden for akvariet, hvor vandet transporteres ind og ud af filteret ved hjælp af slanger. Den udvendige akvariepumpes mange filtre er typisk placeret i en spandlignende beholder uden for akvariet, hvorfor udvendige akvariepumper ofte også kaldes for spandfiltre.

Fordelene ved en udvendig akvariepumpe er blandt andet:
- pumpen kan bruges til flere akvarier på en gang
- pumpen er nem at holde ren
- pumpen er placeret udenfor akvariet og fylder herved ikke i selve akvariet
- pumpen skal ikke renses så tit

Ulemperne ved udvendige akvariepumper kan derimod være:
- ved utætheder risikerer du vand på gulvet
- benyttes pumpen til flere akvarier og er der sygdom i det ene akvarie, spredes dette til de andre akvarier
- udvendige slanger, der kan skæmme det generelle udseende af akvariet
- udvendige akvariepumper er som regel dyrere i forhold til de indvendige akvariepumper.

Når man beslutter sig for, at hjemmet skal have et akvarium, kan et af de store spørgsmål være, hvilken type akvariepumpe der skal vælges. Man bør overveje, hvilken type akvariepumpen skal benyttes til? Er det et selskabsakvarium, et opdrætsakvarium eller et cichlideakvarium. Dette har betydning for hvilken type akvariepumpe man bør vælge, da nogen akvarietyper stiller højere krav til pumpens filtreringsevner end andre. En god tommeltot regel når man vælger akvariepumpe, er at vælge en pumpe, der kan filtrere tre gange akvariets liter. Ved fx cichlideakvarier bør man dog overveje en større pumpe, da denne type fisk kan svine meget i deres akvarier. Herefter skal man overveje om man ønsker en indvendig- eller udvendig akvariepumpe. Vi anbefaler, at man vælger udvendige akvariepumper til de helt store akvarier. Fordelene ved at vælge en udvendig pumpe er, at man opnår en stor filtrering af akvarievandet og pumpen nemt kan skjules under f.eks. akvariebordet. Det eneste synlige i akvariet er pumpens indsugningsrør. En udvendig akvariepumpe består typisk af en spandlignende beholder, hvor filtermaterialet er placeret og et pumpehoved. En udvendig pumpe er som regel stor nok til både at virke som mekanisk og biologisk filter. Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af udvendige akvariepumper, og vi har helt sikkert også en akvariepumpe, der passer til dit akvarium.

Opstart af akvariet
Når du får akvariet hjem, er det en god idé at rengøre dette fra top til bund. Rengøringen foretages med almindeligt vand direkte fra vandhanen. Det er ligeledes en god idé at pudse akvariets ruder. Hvis du ikke rengøre akvariet inden du tager dette i brug, kan du risikere, at der sidder rester at kemikalier og andet fra producenten, hvilket kan skabe ubalance i det opstartede akvarium. Det er vigtigt, at akvariet står fuldstændig i vatter inden der fyldes vand i akvariet. For at stabilisere akvariet yderligere kan man placere et akvarieunderlag under akvariet. Når akvariet er sat i vatter og er placeret det ønskede sted, skal akvariepumpen installeres. Her anbefaler vi, at den medfølgende opstartsmanual til pumpen følges, så du er sikker på, at pumpen er installeret korrekt inden denne sættes til. Med en udvendig akvariepumpe er det forholdsvis nemt at skjule pumpens indsugningsrør i akvariet. Dette kan f.eks. gøres ved hjælp af en dekoration eller en høj plante. Resten af pumpen er placeret udenfor akvariet og skjules nemt i akvarieskabet. Når du fylder vand i akvariet, er det almindeligt koldt vand fra vandhanen, der benyttes. Det kan være en fordel at have placeret den ønskede dekoration samt bundlaget inden der fyldes vand på. Ligeledes kan det anbefales, at du hælder vandet ned på en sten eller lignende, når du fylder akvariet, for herved at undgå, at bundmaterialet hvirvler for meget op. Når akvariet er fyldt op med vand tændes der for varmelegemet og dette indstilles på den ønskede temperatur. Der tændes ligeledes for akvariepumpen.
Når akvariet er startet op, anbefaler vi, at du venter i op til fjorten dage, inden du sætter fisk i akvariet. Grunden til at du bør vente så længe med at sætte fisk i dit akvarium skyldes, at der først skal skabes det helt korrekte vandmiljø, hvor de ”gode” bakterier findes. Disse bakterier udvikles kun, hvis akvariet får lov at stå uden fisk. Du kan også købe diverse midler for en hurtigere opstart, disse midler kan du finder under ”Akvarieplejemidler” her på siden.
Kender du en, der i forvejen har et velfungerende akvarie og som er villig til at give dig deres filtermateriale, kan du også opstarte dit nye akvarie hurtigere ved hjælp af dette. Vi anbefaler dog, at man benytter metoden med at lade akvariet stå i op til fjorten dage eller tilsætter et opstartsmiddel.
Når akvariet er opstartet, og har stået i op til fjorten dage, kan du udsætte fisk i akvariet. Vi vil anbefale, at du starter med at udsætte et par fisk og langsomt udvider fiskeflokken. Pas dog på med ikke at overfylde akvariet med fisk. Et overfyldt akvarie kan resultere i stress hos fiskene, hvilket kan betyde hvide pletter, svamp og dødsfald i akvariet. Et godt fif til at undgå et overfyldt akvarium, er kun at have fisk svarende til 1 centimeter fisk pr. 1 liter vand. Vær dog opmærksom på, at de fleste fisk der forhandles, er unge dyr og der er derfor risiko for, at disse med tiden bliver større. Vi anbefaler derfor, at man vælger sine akvariefisk med omhu.
Under opstartsfasen kan du risikere, at der fremkommer alger i akvariet. Er disse alger blot brune - og ikke er slimalger, er der ingen grund til bekymring - disse forsvinder næsten altid af sig selv når akvariet får den rette bakteriebalance.

Find din udvendige akvariepumpe hos Petworld
Hos Petworld.dk finder du et bredt udvalg af udvendige akvariepumper og andet tilbehør til akvariet. Vi har næsten alt hvad du skal bruge for at opstarte og vedligeholde et akvarie.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Opinion
I am very satisfied with the service of Petworld.
16.12.2017 - Andrea Nagy
Altid super service og super hurtigt …
Altid super service og super hurtigt :-) Kan klart anbefales :-)
14.12.2017 - Anne-Marie Stenderup

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.