GRATIS LEVERING - UANSET ORDRENS STØRRELSE *

filter
Fuglevitaminer
Ligesom mennesker, katte, hunde og andre dyr har fugle også brug for vitaminer og mineraler. Det kan dog være en jungle at finde ud af, hvordan vitaminerne påvirker fuglen, og hvor meget man bør tildele af disse.  Benytter du et godt kvalitets grundfoder, bør det ikke være nødvendigt at tilføje yderligere vitaminer. Hos Petworld.dk finder du et stort udvalg af fuglevitaminer og vitaminpulver. Hvordan påvirker vitaminerne fuglen? Og hvorfor er disse nødvendige? Disse spørgsmål er ofte nogle man stiller sig selv og som kan være vanskelige at finde et svar på. Kigger man på vitaminerne, kan vitaminerne groft inddeles ind i to grupper. Her tales der om de fedtopløselige og de vandopløselige vitaminer. De fedtopløselige vitaminer optages i kroppens fedtdepoter og det er disse vitaminer, der ikke må overdoseres. Er der derimod overflod af de vandopløselige vitaminer behøver du ikke være bekymret. Disse vitaminer vil blot blive udskilt med fuglens urin. Vitamin A er vigtigt for fuglen, da dette vitamin blandt andet er med til at forbedre forplantningen og findes især i friske grønsager. Det er derfor en god idé at supplere fuglens daglige frøfoder med friske frugter og grøntsager. Fuglene kan ikke selv producere mange af de nødvendige vitaminer og har derfor brug for, at disse tilføres via det daglige foder. B-vitaminer som findes i frugt, grønsager og levertran har en positiv indvirkning på fuglens fjerdragt og udviklingen af nye fjer. Mangler fuglen dette vitamin kan det komme til udtryk ved sløvhed og dårlig appetit. C-vitaminet påvirker huden og giver fuglen beskyttelse imod infektioner, C-vitamin har derfor en positiv indflydelse på fuglens immunforsvar. Udover A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin har fugle også brug for D3-vitamin. D3-vitamin er med til at styrke vækst og fjerdragt. Specielt hos hunfugle er dette et vigtigt vitamin i forbindelse med skaldannelse på æg. For at fuglen kan optage kalk skal der være D3-vitamin tilstede. D3-vitamin kan blandt andet findes i fuglelevertran. Hos Petwold.dk kan du nemt finde både fuglevitaminer og fuglelevertran. D3-vitaminet kan fuglen også selv danne, dog kræves det, at fuglen har fri adgang til direkte sollys. E-vitaminer findes i blandt andet i friske ærter og bønner og har en positiv indvirkning på fuglens vækst og stofskifte. De fleste fugle producerer selv vitamin K. Dette vitamin er især vigtigt for fuglens blodsystem og findes blandt andet i friske grøntsager og sojabønner. Vitaminer forekommer i deres naturlige form kun i organiske stoffer, dvs. de er af enten vegetabilsk eller animalsk oprindelse. Antallet af vitaminer i fx grønsager kan variere meget, da indholdet af vitaminer hænger sammen med plantens voksested, klima, høst og opbevaring efter høsten. Er der derfor behov for at give yderligere vitamintilskud til sine fugle, anbefales det, at der gives syntetisk fremstillede vitaminer. Ved at benytte disse vitaminer er du altid sikker på, at indholdsværdierne er det samme.  

Vitaminmangel
Vi anbefaler altid, at er der den mindste tvivl omkring fuglens generelle helbred, bør en dyrlæge altid kontaktes. Vitaminmangel hos fugle kan opstå af flere ting. Det kan opstå ved forkert sammensat foder eller for ensidig fodring. Har foderet f.eks. været opbevaret forkert, kan der være sket en nedbrydning i vitaminerne og deres værdi er herved ikke optimal for fuglens behov. Er fuglen kræsen og sorterer i sit foder kan man ligeledes risikere, at den ikke optager den korrekte mængde af vitaminer. Her bør man overveje om et foderskift til rene pellets vil være en løsning.  

Overdosering af vitaminer
Ligesom fuglen kan få for lidt vitaminer, kan den også risikere at få for mange. Her er det specielt de fedtopløselige vitaminer man skal være opmærksom på, da disse ophobes i kroppen. En overdosering af vitaminer kan give sig til kende ved problemer i fx opvæksten hos ungerne og afblegning af fjerene hos den voksne fugl. Vi anbefaler altid, at man taler med en dyrlæge, hvis der er den mindste tvivl omkring fuglens helbred.  

Fuglemineraler
Udover vitaminer har fuglen også behov for mineralstoffer og sporelementer. For at vitaminerne skal fungere optimalt er det i nogle tilfælde yderst vigtigt, at der er de korrekte mineralstoffer og sporestoffer tilstede. Man kan godt sige, at disse samarbejder med hinanden og mangler det ene, virker det andet ikke optimalt. Blandt andet er Kalcium vigtig i forbindelse med vedligeholdelse af fuglens skelet. Specielt hunfugle har et stort behov for kalk i forbindelse med deres æglægning. Hos Petworld.dk har vi et bredt udvalg af vitamin - og mineraltilskud til fugle. Vi tilbyder både flydende vitaminer og vitaminer i pulverform, der nemt kan doseres i enten fuglens foder eller i fuglens vand. Inden du begynder at give din fugl yderligere vitamintilskud, vil vi anbefale, at du spørger en dyrlæge til råds. Det er din dyrlæge og dig, der kender din fugl bedst, og derfor kan bedømme om dine fugle mangler noget i deres kost.   Det er ikke alle frøblandinger der kan leve op til de behov og krav fugle har for at kunne opretholde deres vitamin-og mineralbalance. Dette skyldes, at der er mange udefrakommende faktorer der kan påvirke kvaliteten af frøblandingen. Vitaminer påvirkes blandt andet af temperatur, fugtighed, sollys mm. Fodres der derfor med frøblandinger, kan det i nogle tilfælde, være nødvendigt med supplering af vitaminer og mineraler. Fugles vitamin og mineral behov ændrer sig i løbet af fuglens liv. Under æglægningen har hunfuglen blandt andet et større behov for kalk end hun ellers har, da æglægningen tærer på hendes depoter. Når fuglen er i sin fældeperiode, har den yderligere behov for vitaminer, da fuglens krop i denne periode arbejder hårdt på at udvikle en ny fjerdragt. Det er derfor vigtigt at holde øje med fuglens generelle tilstand og supplere fuglens daglige foder med vitaminer og mineraler, hvis der er behov for dette.  

Tilsætning af vitaminer i fuglens foder eller drikkevand
Det kan være meget svært, af finde den korrekte balance i vitaminer og mineraler, og sygdomstegnene ved både mangel og overdosering af disse kan være svære at tolke. Derfor anbefaler vi altid, at du spørger en dyrlæge til råds, hvis du er det mindste i tvivl om sammensætningen af din fugls foder. Et godt udgangspunkt er at tilbyde fuglen en varieret kost, der er tilpasset netop fuglens art og de behov og krav denne type fugl har. Er foderet tilpasset så vidt muligt, er det ikke nødvendigt med yderligere vitamin-og mineral tilsætning. For mange vitaminer kan også være skadeligt og man bør derfor ikke tildele fuglen yderligere vitaminer bare for at være på den sikre side. Herved risikerer man at gøre mere skade end gavn. Hos Petworld.dk finder du altid et stort udvalg i vitamintilskud til din fugl.

Petworld.dk din lokale dyrehandel, uanset hvor du bor i landet. Alle vores butikker og webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.

PETWORLD
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 33 04 18 45

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 76 90 80 00
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Søgte efter det hundemad
Søgte efter det hundemad, som vi giver vores hund og fandt det hos petworld til markedets skarpeste pris. Hurtig og sikker levering til pakkeshop uden ekstra betaling. What's not to like ?
16.12.2017 - Lars Jensen
I only bought one item but it was …
I only bought one item but it was something that i couldnt find anywhere else and it was delivered really fast, so i was very happy.
13.12.2017 - Adriana

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.